CoronavirusNieuws

Liegende reizigers de cel in…

Een leugentje om eigen bestwil kunnen internationale reizigers die het Verenigd Koninkrijk willen bezoeken (sowieso) maar beter achterwege laten, want wie niet opgeeft in een risicogebied te zijn geweest riskeert een gevangenisstraf van tien jaar.

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, liet dat deze week weten nu er in het Verenigd Koninkrijk een strenger inreisbeleid van toepassing zal zijn. Voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk moeten reizigers opgeven in welk land ze zijn geweest. Wie in een risicoland is geweest, komt het Verenigd Koninkrijk naar het schijnt niet in.

Vanaf aankomende maandag moeten reizigers die het Verenigd Koninkrijk in willen eerst in quarantaine in een hotel. Daaraan hangt een prijskaartje van € 2.000. Er zou volgens de regering plek zijn voor 4.600 internationale reizigers. De hotels worden bewaakt. Coronatest-weigeraars worden daarvoor getrakteerd op een geldboete. Bekijk hier het Nederlandse reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Liegende reizigers de cel in… […]

Vorige bericht

CEO Delta: testen voor binnenlandse vluchten zou een logistieke nachtmerrie zijn

Volgende bericht

"Reizigers zijn geen misdadigers"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.