Arjen LutgendorffBlogsNieuws

Life goes on?

Zojuist zie ik een foto voorbijkomen van toeristen die met hun luchtbedje naar het strand gaan. De kop bij de foto: ‘Leven gaat door in Nice’. Mijn handen rusten op het toetsenbord van mijn laptop…

Welk nieuws doet er vandaag nog toe… Dat ging vanochtend door mij heen toen ik de eerste nieuwsberichten over de aanslag in Nice zag verschijnen op mijn mobiel en de berichtgeving volgde op de radio onderweg naar kantoor in Nijmegen.

Onbegrip, woede en verdriet overheersen de harten van velen wanneer er aanslagen als deze plaatsvinden. Ook hier op de redactie was de aanslag onderwerp van gesprek, zoals dat overal ter wereld het geval zal zijn geweest.

Mijn gedachten gaan ook terug naar een branchegenoot die fel uithaalde over de schijnheiligheid als het gaat om medeleven bij aanslagen. ‘Waarom zie ik na de aanslagen in Parijs massaal de Franse vlag op profielfoto’s, maar na de aanslag in Istanbul niet de Turkse vlag?’

Tja, hoe ga je als individu en als reisbedrijf om met aanslagen. De (last minute) campagnes voor Frankrijk wel of niet cancelen? Het lijkt mij een lastige kwestie. Hoewel, ik lees dat ‘we’ aan aanslagen ‘gewend’ raken en dat ‘we’ ons er niet door van de wijs laten brengen.

Dus ‘keep calm and travel on’, want ‘life goes on’…? ‘Als ik die vraag met ‘ja’ of ‘nee’ moet beantwoorden dan zou ik keihard met ‘ja’ antwoorden, want reizen is ontspanning, andere mensen en culturen leren kennen en verrijkt volgens mij je leven. Maar aan (het nieuws over) aanslagen zal ik in ieder geval nooit wennen. Imagine…

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

© 2016 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

New Isropa: Marokko boekbaar

Volgende bericht

Opening KLM Travel & Services en premium check-in gebied

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.