Nieuws

Livestream – Debat Tweede Kamer over Lelystad Airport/ herziening Nederlandse luchtruim

Deel dit artikel

Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Lelystad Airport haar deuren zal openen in 2020, maar minister Van Nieuwenhuizen heeft aan het begin van het debat laten weten dat het wel steeds ingewikkelder wordt.

Lelystad Airport zou vakantievluchten van Schiphol moeten overnemen, maar sinds dat bekend is wordt er volop gediscussieerd over de nieuwe luchthaven. Onlangs keurde de Europese Commissie de plannen van de Nederlandse overheid af, want deze zouden in strijd zijn met de vrije markt. De airport zou naast vakantievluchten ook andere partijen toegang moeten bieden.

Bekijk hier de livestream van het debat in de Tweede Kamer over Lelystad Airport en de herziening van het Nederlands luchtruim. Overigens werd de opening van Lelystad al twee keer eerder uitgesteld, zijn nog niet alle airlines helemaal overtuigd en zijn er veel actiegroepen die tegen Lelystad Airport protesteren.

 

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunweb overgenomen door Triton

Volgende bericht

Ryanair vraagt ontslag aan voor in Nederland gevestigd personeel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.