Nieuws

Luchthavens Canarische Eilanden weer open na zandstorm

Deel dit artikel

Goed nieuws voor iedereen op de Canarische Eilanden, want de luchthavens zijn vanochtend vervroeg geopend en er mogen weer vliegtuigen landen en vertrekken. Dat meldt de Spaanse luchtverkeersleiding op Twitter.

In eerste instantie wilde Eurocontrol de luchthavens gesloten houden tot 13.00 uur, maar het zich verbeterde vanochtend zienderogen. Door de zandstorm kregen reizigers op de verschillende Canarische Eilanden te maken met uren vertraging.

Volgens de Spaanse luchthavenbeheerder AENA hebben op Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura zeker 822 vluchten last gehad van de zandstorm. Door de harde wind ontstonden er ook bosbranden.

Niet voor alle reizigers is het duidelijk welke vluchten er op welk tijdstip gaan. Reizigers wordt vooral aangeboden de updates van luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden. Overigens schrijft de Spaanse luchtverkeersleiding ook dat de situatie met de minuut kan veranderen…


Deel dit artikel
Vorige bericht

Fly to the West organiseert studiereis naar de Deep South

Volgende bericht

Nieuwe Smile Society Top 100 Sunny Cars: Annemarie de nieuwe nummer 1

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.