Nieuws

Lufthansa en Delta Air Lines azen op failliete Alitalia

Deel dit artikel

Lufthansa en Delta Air Lines hebben hun oog laten vallen op Alitalia. De luchtvaartmaatschappijen willen een belang de failliete Italiaanse airline nemen. Dat meldt de Italiaanse krant Il Messaggero.

Alitalia wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato, maar dit bedrijf wil een deel van de airline doorverkopen aan een internationale luchtvaartmaatschappij. Behalve Lufthansa en Delta zou naar verluidt ook easyJet interesse hebben. Een ander deel wil Ferrovie overhevelen aan de Italiaanse staatsleenbank Cassa Depositi e Prestiti.

Alitalia raakte vorig jaar in financiële problemen en werd door de Italiaanse overheid onder curatele gesteld. Oorspronkelijk moest er voor eind april een overnamekandidaat zijn, maar de biedingstermijn werd met een halfjaar verlengd.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook investeert €40 miljoen in hotels in Middellandse Zeegebied

Volgende bericht

Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winst

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."