CoronavirusNieuws

Malta past inreisregels voor niet-gevaccineerden iets aan

Niet volledig gevaccineerd? Dan mag je wél naar Malta, maar moet je in quarantaine. Het land past hiermee – na kritiek van de Europese Commissie en EU-lidstaten – eerder aangekondigde maatregel, omtrent het terugdringen van het coronavirus, aan.

Het is nog net helemaal duidelijk wat de duur van de quarantaine is. Voor reizigers uit landen met kleurcode rood geldt tot nu toe een periode van 14 dagen.

Malta zou het eerste EU-land zijn dat een volledige vaccinatie als harde eis stelt voor toelating. De minister van gezondheid liet weten dit te moeten doen om de samenleving te beschermen. Dit voornemen kreeg vervolgens veel kritiek van de Europese Commissie en EU-lidstaten. De maatregel zou het Europese reiscertificaat ondermijnen. Dat certificaat toont of iemand is gevaccineerd, hersteld is van corona of kort geleden negatief is getest.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

1 Comment

  1. Gideon
    16 juli 2021 at 07:32 — Beantwoorden

    Het is nog net helemaal duidelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Frankrijk ‘wil vakantie niet bederven‘ en past coronaregels opnieuw aan

Volgende bericht

Nieuwe slaaptrein vanuit Nederland naar zes Europese bestemmingen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."