Nieuws

Marcel de Nooijer nieuwe CEO Transavia, Gelink kondigt vertrek aan

Per 1 januari 2020 start Marcel de Nooijer (51) als CEO van Transavia. Hij volgt hiermee Mattijs ten Brink op, die per 30 september 2019 afscheid heeft genomen van Transavia. Marcel de Nooijer is op dit moment Executive Vice President Air France-KLM Cargo en Managing Director bij Martinair. Daarnaast heeft commercieel directeur Erik-Jan Gelink aangegeven dat hij eind dit jaar afscheid neemt van Transavia.

Transavia is blij met de benoeming van Marcel de Nooijer en ziet in hem een uitstekende voorzitter van het directieteam. Marcel de Nooijer: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Transavia. Transavia is een fantastisch bedrijf dat met veel ondernemerszin, lef en creativiteit de laatste jaren het sterke merk en de diensten verder heeft uitgebouwd. Met veel energie ga ik per 1 januari met het hele Transavia-team aan de slag.”

Pieter Elbers, President-directeur KLM: “Marcel heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de vrachtdivisie van Air France-KLM, met een succesvolle digitale transformatie en verbetering van de operationele resultaten bij KLM Cargo. We zijn blij dat we met Marcel een nieuwe Transavia-CEO hebben, die de komende jaren verder kan bouwen aan Transavia”.

Met zijn ervaring in de luchtvaartbranche bij zowel passage als vracht en zijn commerciële- en operationele achtergrond zal Marcel een belangrijke bijdrage leveren aan het verder verstevigen van de positie van Transavia in de markt. Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia: “We zijn heel blij met de komst van Marcel. Hij past bij ons DNA waarbij onze medewerkers en passagiers centraal staan bij alles wat we doen.”

Vertrek commercieel directeur Erik-Jan Gelink

Na ruim drie jaar sluit commercieel directeur Erik-Jan Gelink zijn opdracht bij Transavia per 1 januari 2020 af.  Dirk Neelis, CFO en interim CEO Transavia: “Erik-Jan heeft in de afgelopen jaren de commerciële organisatie naar een hoger niveau gebracht en voor een belangrijk deel bijgedragen aan het commerciële succes van Transavia. Hij laat een sterk zelf-organiserend commercieel team achter.” Erik-Jan Gelink: “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Transavia met bekwame en bevlogen collega’s. Ik ben ervan overtuigd dat dit commerciële team onze nummer 1 marktpositie als low cost carrier in Nederland verder zal versterken. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en heb ervoor gekozen om mijn loopbaan buiten Transavia voort te zetten.”

Het aantreden van Marcel als CEO en het vertrek van Erik-Jan vormt een natuurlijk moment om de samenstelling van het Transavia directieteam en de taakverdeling binnen het team te optimaliseren langs de lijnen van de strategische prioriteiten en het besturingsmodel van het bedrijf. Hiermee wordt invulling gegeven aan het voornemen om van vier naar drie directieleden te gaan.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Eerste groep Travel Counsellors geslaagd voor Travel Academy

Volgende bericht

Djerba vanaf zomer 2020 terug bij TUI

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.