Nieuws

Mattijs ten Brink van Transavia naar Sunweb Group

Na zes jaar de functie van CEO te hebben ingevuld neemt Mattijs ten Brink afscheid van Transavia en maakt later dit jaar de overstap naar de Sunweb Group. Transavia heeft zich onder leiding van Mattijs ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een krachtig merk.

‘Het is niet makkelijk om Transavia te verlaten, het is zo’n mooi bedrijf! Gelukkig laat ik een gezonde organisatie met een heel sterk team achter, dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Maar de kans die zich nu voordoet, wil ik in deze fase van mijn leven niet voorbij laten gaan’, zegt Mattijs ten Brink.

Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia: ‘Dat Mattijs Transavia nu gaat verlaten, kwam als een verrassing, maar persoonlijke ontwikkeling en vernieuwen passen bij de cultuur van Transavia. Deze stap dus ook. Wij zijn Mattijs enorm dankbaar voor de belangrijke bijdrage die hij de afgelopen zes jaar aan ons bedrijf heeft geleverd.’

Pieter Elbers, president directeur en CEO KLM, oud commissaris Transavia: ‘We vinden het bijzonder jammer dat Mattijs de KLM Groep verlaat. Transavia heeft zich onder leiding van Mattijs in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een belangrijke rol binnen en intensievere samenwerking met de KLM Groep. Uiteraard respecteren wij zijn keuze en wensen Mattijs heel veel succes.’

Mattijs zal tot eind september aanblijven en zijn taken overdragen aan de overige directieleden van Transavia. De Raad van Commissarissen van Transavia is, in samenwerking met de aandeelhouder KLM, gestart met het proces voor de opvolging om verder te bouwen aan de toekomst van Transavia.

Ten Brink volgt Gert de Caluwe bij Sunweb op, die om persoonlijke redenen zijn functie neerlegt. De Caluwe blijft wel als adviseur aan het vakantiebedrijf verbonden.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Travel Impressions en Jumeirah Hotels & Resorts nodigen jou uit

Volgende bericht

TUI Blue breidt uit naar Azië en opent hotel in Vietnam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.