Nieuws

Meer Nederlanders (65.000) willen vakantie in het buitenland

Deel dit artikel

Zo’n 71% van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. 16% twijfelt nog en 13% geeft aan beslist/waarschijnlijk niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen (11,2 miljoen) ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar (+1%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking. De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Circa 7,9 miljoen Nederlanders zijn van plan om in de zomer van 2011 naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 65.000 meer dan vorig jaar (+1%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk en Spanje het meest populair. Italië en Groot-Brittannië laten de meeste groei zien.
 
Belangstelling voor eigen land daalt licht
Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land licht gedaald en wel met ongeveer 40.000 plannen (-2%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben nog geen keus gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie. Van alle vakantiegangers die vooraf iets willen regelen voor komende zomer heeft ruim 30% dit begin januari reeds gedaan. Vergeleken met vorig jaar ligt het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie daarmee zo’n 5% hoger. NBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van ruim 8.000 Nederlanders (representatieve steekproef). Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode (mei t/m september).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Steven van der Heijden vanaf 12.30 uur op BNR Radio

Volgende bericht

Schrijf je in voor de Disney Stars Live Experience 2011

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.