Nieuws

Meer Nederlanders en buitenlanders bezoeken Nederland deze zomer

Ondanks latere boekingen door het WK pakt de zomerperiode van 2010 voor de toeristische sector iets beter uit dan die van 2009. 
Dit is ook te danken aan het mooie weer begin van de zomer. Er kwamen meer buitenlandse toeristen naar ons land en meer Nederlanders gingen in eigen land op vakantie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De bestedingen bleven iets achter op vorig jaar.Profiteren
Opvallend is de stijging van het aantal Duitse, Belgische en Franse toeristen in ons land. Nederland profiteert van het feit dat dankzij de gevolgen van de economische crisis veel Belgen en Duitsers, en ook Fransen, hun vakantie doorbrengen in de dichterbij gelegen landen. Veel buitenlandse toeristen verbleven deze zomer in een hotel tijdens hun vakantie in Nederland. De Nederlandse hotels zijn overwegend positief over de boekingen afgelopen maanden, maar merken op dat de bestedingen achterbleven. Met name hotels in Amsterdam deden het goed. Ook de bungalowparken en campings zien een lichte stijging van het aantal buitenlandse gasten.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Nederlandse airports ruiken bloed na definitieve invoering Duitse vliegtax

Volgende bericht

Succesvolle eerste SkyTeam Round The World Night

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.