CoronavirusNieuws

Meerdere reisadviezen verder aangescherpt

Vandaag zijn er meerder reisadviezen aangepast, dat laat Buitenlandse Zaken weten. Een daarvan is Oostenrijk. Het aantal besmettingen met het coronavirus is in de regio Tirol (met de stad Innsbruck en de stad Schwaz), regio Vorarlberg en de regio Nieder-Österreich (met de hoofdstad Wenen) toegenomen. Voor deze regio’s en steden gelden de kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen)”.

BuZa: “Na een verblijf in deze regio’s en steden gaat u bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. Buiten deze regio’s blijft de kleurcode ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) geldig. U hoeft niet in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als u uit gebieden met kleurcode ‘geel’ komt. De thuisquarantaine geldt ook niet als u vanuit een ‘geel’ gebied rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat) of de luchthaven Innsbruck bent gereisd.Bij een doorreis vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland moet u een ingevulde doorreisverklaring bij hebben. Ook bent u verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.”

Polen, Slowakije, Slovenië en België 
“Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Polen toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Reis alleen naar Polen als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Polen gaat u bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. In heel Polen is het dragen van een mondkapje per 10 oktober 2020 verplicht in openbare ruimtes (zoals bijvoorbeeld overheidsgebouwen, winkels en restaurants). Niet naleven van de plicht een mondmasker te dragen kan resulteren in een boete. Ook het aantal besmettingen in Slowakije, Slovenië en België is toegenomen, het reisadvies voor deze bestemmingen is daarom ook gewijzigd naar ‘oranje’.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Airtrade en Transavia starten pilot met nieuwe optie-functionaliteit

Volgende bericht

Gedeeltelijke lockdown, maar geen reisstop: zo reageert Twitter op reisadvies Rutte

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.