Cruise Lines International Association (CLIA) Europa heeft Michael Thamm, Group CEO van Costa Group en Carnival Azië, benoemd tot voorzitter van CLIA Europa vanaf januari 2019. Thamm volgt David Dingle op, voorzitter van Carnival UK en sinds afgelopen zomer ad interim voorzitter.

“Ik ben vereerd door mijn verkiezing tot voorzitter van CLIA Europa en het vertrouwen dat de sector in mij heeft gesteld op een cruciaal moment voor de groei van de cruisesector,” zegt Thamm. “Onder mijn leiding zal CLIA Europa zich nog meer sterk maken voor een constructieve dialoog met onze stakeholders om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we voor staan en om de cruisesector in Europa verder te ontwikkelen. Ons doel is om samen succesvol te zijn, te bouwen aan een duurzamere toekomst en natuurlijk onze passagiers geweldige vakanties op zee en bijzondere ervaringen te blijven aanbieden.”

In zijn nieuwe rol zal Thamm samenwerken met de algemene ledenvergadering van CLIA Europa en met CLIA teams op het continent om de gemeenschappelijke belangen van cruisemaatschappijen in Europa te blijven behartigen. Daartoe behoren het onderhouden van nauwe contacten met belangrijke EU-instellingen en een groot aantal stakeholders om de duurzame groei van de cruisesector op de Europese markt te bevorderen.

Thamm is met meer dan 30 jaar ervaring een veteraan in de cruisesector. Vanaf 1993 was hij een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Duitse cruisemarkt, waarbij hij AIDA Cruises als marktleider positioneerde. Hij was President van AIDA Cruises van 2004 tot 2012. In die periode startte hij een nieuw vlootuitbreidingsprogramma op waarbij er tussen 2007 en 2013 elk jaar een nieuw schip bijkwam. In 2012 is Thamm benoemd tot Group CEO om wereldwijd de Costa Group te leiden, bestaande uit Costa Crociere, AIDA Cruises en Carnival Maritime. Daarnaast is hij in januari 2017 benoemd tot CEO van Carnival Azië om de activiteiten in deze regio te leiden.

Onlangs werd Paul Nuyens aangesteld als nieuwe manager CLIA voor België, Nederland en Frankrijk.