Nieuws

Mijlpaal voor nieuwe A-pier op Schiphol

Het hoogste punt in de bouw van de nieuwe A-pier op Schiphol is bereikt. Samen met de bouwpartner Ballast Nedam/TAV Construction hees Schiphol traditioneel de vlag naar het hoogste punt en is de kapfooi aan de bouwvakkers overhandigd. Met deze mijlpaal is de nieuwe pier weer een stap dichterbij.

Zo’n 1200 heipalen, 100.000 bouten en ruim 4200 balken verder is het hoogste punt in de bouw bereikt. De nieuwe pier bestaat uit drie verdiepingen met een oppervlakte van 55.000 vierkante meter, dat staat gelijk aan elf voetbalvelden. In het ontwerp van de pier is gekozen voor zoveel mogelijk flexibiliteit met betrekking tot de afhandeling van diverse type vliegtuigen en reizigers. Zo komen er straks in totaal acht nieuwe gates bij, met aan de noordkant plek voor vijf narrow-body vliegtuigen en aan de zuidkant drie plekken voor wide-body vliegtuigen óf vijf narrowbody vliegtuigen. Ook is de nieuwe pier geschikt voor alle type reizigers: schengen, non-schengen, gescreend en niet gescreend.

Biomateriaal
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bouw van de pier. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van biomateriaal, isolerend glas en wordt hergebruikt plastic gebruikt. Ook komt er zo’n 5000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak. De ingebruikname van de pier staat gepland op eind 2020.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TravelHub geeft bedrijven toegang tot betaalmogelijkheden

Volgende bericht

Minister Van Nieuwenhuizen reageert op SEO-onderzoek ANVR

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.