Het Ministerie van Buitenlandse Zaken roept reizigers op alert te zijn en blijven tijdens hun verblijf in Egypte. Het Ministerie plaatste de volgende tekst gisteravond op haar webiste: Reizigers in en naar Egypte wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten in verband met de wereldwijde dreiging van terroristische aanslagen op westerse doelen. Sinds 25 januari 2011 worden, in voornamelijk de grotere (binnen)steden zoals Caïro, Alexandrië, Mahalla, Assiut, Suez, Ismaïlia en bij Rafaa, grote demonstraties gehouden. In de vakantiebadplaatsen aan de Rode zee en Golf van Akkaba (Sharm El Sheikh en Hurghada en omsterken) zijn vooralsnog geen protesten gemeld. In Cairo concentreerden de demonstraties zich op het Tahrir plein, in Mohandisseen en Heliopolis. Alhoewel demonstraties verboden zijn, bestaat de kans dat deze zich zullen voortzetten. Bij de demonstraties is geweld niet uit te sluiten.

Vandaag nieuwe demonstraties verwacht
Voor vandaag worden er grote nieuwe demonstraties na het middaggebed verwacht. Er is veel politie op de been. Reizigers worden geeadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden en goed de ontwikkelingen via media en op de website van de ambassade te volgen. In Caïro wordt geadviseerd niet de metro te gebruiken en niet naar het nationaal museum te gaan dat aan het Tahrir Plein grenst.

Voor de meest actuele informatie vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken kijk je op https://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/Landenoverzicht/E/Egypte