Nieuws

Minder vakanties naar buitenland met kerst

Deel dit artikel

Minder vakanties naar buitenland met kerstIn 2011 worden er evenveel kerstvakanties ondernomen als in 2010. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat ongeveer 750.000 Nederlanders tijdens de kerstperiode op vakantie gaan. De helft van de Nederlanders viert vakantie in eigen land. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (+25.000). De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van zaterdag 24 december 2011 tot en met zondag 8 januari 2012.

Ondanks de economische crisis blijft Kerst een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Nederlanders vieren dit jaar de kerstvakantie iets vaker in Nederland. Zo’n 375.000 Nederlanders gaan lekker weg in eigen land. Dat zijn er zo’n 25.000 meer vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of –bungalow. Zo’n 25% kiest voor een hotel. De andere helft van de 750.000 Nederlanders vertrekt in de kerstvakantie naar het buitenland voor een (korte) vakantie. Dit is een lichte daling (-25.000) vergeleken met vorig jaar. Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse kerstvakantie. Een kwart van de kerstvakanties naar het buitenland vindt plaats bij onze oosterburen. Op de gedeelde tweede plaats volgen Oostenrijk en België met beide 17%.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Alertheid rond reizen Egypte

Volgende bericht

Sunny Cars verlengt vroegboekactie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.