Nieuws

Minder vertragingen door zachte winter

Nederlandse vliegtuigpassagiers hebben in het eerste kwartaal van 2019 minder hinder gehad van langdurige vluchtvertragingen- en annuleringen. Zacht winterweer en het uitblijven van stakingen zorgden voor een daling van 26 procent in het aantal vertragingen van meer dan drie uur. Dit blijkt uit data van EUclaim.

Het eerste kwartaal van 2019 verliep een stuk rustiger dan het eerste kwartaal van 2018. 2252 vluchten werden geannuleerd in de eerste drie maanden van het jaar, in vergelijking tot 2705 geannuleerde vluchten in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2018 was het slecht weer in Nederland die het vliegverkeer hinderde en staakten de Transavia piloten op 19 februari. Het aantal vertragingen daalde met 26 procent. Het inmiddels failliet verklaarde Small Planet Airlines zorgde in het eerste kwartaal van 2018 voor veel langdurige vertragingen.

Hoewel er flink minder lange vluchtvertragingen plaatsvonden in het eerste kwartaal van 2019, vestigde Transavia een record met de langste vertraging van de afgelopen acht jaar. Passagiers die op 24 maart 2019 vanuit Dubai naar Amsterdam zouden vliegen kregen te maken met een vertraging van 70 uur en 30 minuten. Alle passagiers hebben recht op een vergoeding van €600 voor het tijdsverlies.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

EURAM komt met On Spot-support

Volgende bericht

Aruba lanceert Michelin pop-up restaurant

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.