CoronavirusNieuws

Minister Blok: “Bewust van de totale ramp in de reissector”

“Ik ben me volledig bewust van de totale ramp die zich afspeelt in de reissector”, dat zei Minister Stef Blok vanochtend tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van Buitenlandse Zaken. “Later deze week zullen mijn collega’s van Economische Zaken en Financiën aanvullende plannen bekendmaken om het bedrijfsleven zoveel mogelijk te ondersteunen. We realiseren ons dat we meer moeten doen, meer dan dat we tot op heden gedaan hebben. We zullen met een steviger pakket komen.”

Blok ging tijdens de ontbijtsessie in gesprek met Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) en kreeg tevens vragen vanuit de branche. Daarbij hadden ze het onder andere over steunmaatregelen voor de sector. Oostdam: “We zitten met de branche in een hele benarde positie en in de langste lockdown van alle economische sectoren, namelijk tot eind maart. Ik hoop dat we dat gaan merken in het steunpakket, want dat hebben we echt nodig. We praten over omzetdalingen van 85% tot 90%, daar komt bij dat ook dit jaar een dramatisch jaar gaat worden.” Blok: “Ik ben me volledig bewust van de totale ramp die zich afspeelt in de reissector. Met de steunpakketten proberen we ons zo min mogelijk op één sector te richten, we kunnen dus ook niet eindeloos per sector finetunen. We realiseren ons dat, door de lengte van de crisis, het om een aangepast pakket vraagt.”

Corridors
Ook werd er gesproken over de optie om corridors in te voeren Oostdam: “We zijn samen aan het nadenken over een corridor tussen verschillende bestemmingen. Onze stelling is als we dat georganiseerd doen via touroperators, we daar grip op hebben.” Blok: “Ik vind dat zeker een logische route die we op tafel moeten hebben bij het verkennen hoe we uit deze crisis komen, maar op dit moment is dat nog te vroeg.” Steven van der Heijden (CEO Corendon) reageerde op de discussie aan tafel: “Vorige week spraken we met u, minister Blok, en minister Van Nieuwenhuizen over het onderzoeken van de corridor-gedachte voor vakantiereizen. We hebben dat ingebracht in het gesprek met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en daar is heel duidelijk gezegd dat, als het ging om vakantiereizen, het uitgesloten was dat daar in de komende tijd ook maar enige voorbereiding voor zou worden getroffen. Dat was voor ons een tegenvaller. We hopen dat u zich alsnog kan inspannen om bij de voorbereiding van zulke corridors de vakantiebestemmingen niet te vergeten. Daarnaast is het voorbereiden van zo’n corridor cruciaal als je dat goed wil uitvoeren. We zouden het heel erg op prijs stellen als we die mogelijkheid krijgen.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Minister Blok: "Ik ben de reisbranche zeer dankbaar "

Volgende bericht

Reuver (SGR): ‘Maak haast met aanmelden Voucherfonds’

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.