CoronavirusNieuws

Minister Blok: “Ik ben de reisbranche zeer dankbaar “

Het jaarlijkse nieuwjaarsontbijt van Buitenlandse Zaken met de reissector van vandaag zal volledig in het teken staan van de coronapandemie. Door een gezamenlijke inspanning van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de reiswereld, konden vorig jaar ruim 50.000 Nederlanders worden gerepatrieerd die vanwege de coronacrisis vast kwamen te zitten in het buitenland.

Minister Blok: “De repatriëring van tienduizenden gestrande Nederlanders is een ongekende operatie geweest, ik ben de reisbranche en andere betrokken partners zeer dankbaar voor de enorme inspanning die ze hebben geleverd om al deze mensen weer veilig thuis te brengen. Daarnaast is en blijft de reissector een onmisbare partner in de uitvoering van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”

Minister Blok gaat tijdens deze, dit jaar digitale, bijeenkomst in gesprek met partners uit de reis- en transportsector, waaronder koepelorganisatie de ANVR, het Verbond van Verzekeraars, het Calamiteitenfonds en verschillende reisorganisaties. De minister zal terugblikken op het bewogen reisjaar 2020, maar grijpt de bijeenkomst ook aan om gezamenlijk vooruit te kijken.

Naast de repatriëring verleende het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2020 hulp aan ruim 4200 Nederlanders in een acute noodsituatie in het buitenland. Het aantal individuele gevallen van consulaire bijstand was vorig jaar 36 procent meer dan in 2019. Zo hielp het ministerie vorig jaar 220 Nederlanders die in het ziekenhuis werden opgenomen en bemiddelde een ambassade of consulaat 551 keer voor Nederlanders die zonder geld in het buitenland zaten. Ook de reisadviezen, waarmee Buitenlandse Zaken Nederlanders informeert over de situatie in het buitenland, bleken in 2020 een belangrijk instrument. De reisadviezen zijn vorig jaar 89,5 miljoen keer geraadpleegd. Ter vergelijking, in 2019 stond de teller op 3,25 miljoen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Overheid, TUI en Corendon werken aan 'coronaproof' vakantie

Volgende bericht

Minister Blok: “Bewust van de totale ramp in de reissector”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.