Nieuws

Moederbedrijf Crystal Cruises in moeilijkheden

Deel dit artikel

Crystal Cruises heeft de activiteiten van zijn oceaan-, expeditie- en riviercruiseschepen voorlopig opgeschort. Het besluit komt nadat het moederbedrijf, Genting Hong Kong, heeft laten weten dat het aan het eind van de maand zonder geld zou komen te zitten en zou overgaan tot liquidatie van haar activiteiten. 

Genting Hong Kong Ltd heeft casino’s, cruiseschepen, vakantieparken en hotels. Daarnaast is het bedrijf sinds 2016 eigenaar van de Noord-Duitse scheepsbouwer MV WerftenHet bedrijf heeft surseance aangevraagd. Crystal zei dat het opschorten van de activiteiten het managementteam de kans zou geven om ‘de huidige staat van het bedrijf te evalueren en verschillende opties voor de toekomst te onderzoeken’.

“Dit was een uiterst moeilijke beslissing”, zo liet Crystal Cruises president Jack Anderson weten. Crystal staat al meer dan 30 jaar synoniem voor luxe cruisen en we kijken ernaar uit om onze gewaardeerde gasten terug te verwelkomen wanneer we onze activiteiten hervatten. We willen onze gasten en reisadviseurs bedanken voor hun ongelooflijke steun tijdens deze aanhoudende uitdagende tijden.”

De drie schepen van Crystal die momenteel in de vaart zijn, zullen hun huidige afvaarten voltooien. De schepen Crystal Serenity en Crystal Symphony varen in het Caribisch gebied en expeditieschip Crystal Endeavor vaart op Antarctica. De huidige cruise van de Symphony eindigt in Miami op 22 januari, die van de Serenity in Aruba op 30 januari en die van de Endeavor in Ushuaia, Argentinië, op 4 februari.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Oostdam: "Het geduld bij reisorganisaties is op"

Volgende bericht

Oostenrijk versoepelt inreisregels voor Nederlanders

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.