“Zonet is de investering binnengekomen die het doelbedrag van 2 miljoen euro compleet maakt. Wat een ongelooflijk bedrag. Hiermee kan Moonback de komende jaren groeien. Zo maken we met z’n allen de platformeconomie eerlijker”, zegt Niels Meijssen (Oprichter Moonback).

Na een succesvolle crowdfunding in 2020 heeft het bedrijf hun hotelboekingssite gelanceerd. Toen werd ook 2 miljoen opgehaald. Meijssen geeft toe dat 2 miljoen een enorm bedrag is: “2 miljoen is ontzettend veel geld, maar de hotelmarkt is gigantisch. Om een plek te veroveren hebben we dit bedrag echt nodig. Ter vergelijking: Booking.com en Expedia spendeerden dit bedrag in 2021 iedere vier uur aan marketing. We willen reizigers en hotels een alternatief bieden, maar je kunt dat pas waarmaken als je hen ook gebruiksgemak geeft. Waar mensen in Europa ook naartoe willen reizen, je moét het via Moonback kunnen boeken.”

Reizigers kunnen nu in slechts vijf steden een accommodatie boeken op Moonback. Meijssen: “Met het geld uit de eerste ronde hebben we een gloednieuwe boekingssite gebouwd, met alle complexiteit die daar bij hoort. Eentje zonder knipperende knoppen maar met een fijne gebruikerservaring. We weten nu heel goed wat reizigers willen. Met het geld uit deze ronde kunnen we opschalen. We gaan nu veel meer hotels aansluiten om Europa in te trekken en echt een plek in de hotelmarkt te veroveren. Daarom willen we ons team uitbreiden met 7 fte.”

“Dat onze missie om een alternatieve boekingssite voor hotelovernachtingen neer te zetten nog actueel is, daar twijfelen we niet aan. Tegen iedereen die heeft meegedaan en ons op welke wijze dan ook heeft gesteund wil ik zeggen: ontzettend bedankt. Met 1.735 mensen is het gelukt om de campagne te laten slagen. Ons hele team vindt het fantastisch om jullie enthousiaste berichten te lezen en jullie vertrouwen te krijgen. Heel veel mensen die ons al sinds de eerste crowdfunding in 2020 volgen, hebben nu weer meegedaan. En er is een flinke groep van investeerders die ons pas deze week in de krant tegenkwam. Zij zijn meteen ingestapt. Allebei is het geweldig. Een warm welkom aan iedereen die er net bij is gekomen.”

Meijssen: “Laten we nu alvast een feestje vieren, maar vergeet niet dat de campagne nog doorloopt. Je kunt tot en met aanstaande zondag 23.59 uur nog investeren. Dit is een harde deadline.”