MSC Cruises en STX France ondertekenden gisteren een order voor de bouw van een vijfde cruiseschip uit de Meraviglia-klasse. Dit schip wordt in 2023  geleverd en is ontworpen om op vloeibaar aardgas (LNG) te varen.

Het schip beschikt ook over andere innovatieve milieutechnologieën, waaronder een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem dat voldoet aan de strengste wettelijke normen ter wereld. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een unieke ceremonie op de scheepswerf van Saint-Nazaire in aanwezigheid van Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie en Financiën. STX France en MSC Cruises vieren drie belangrijke mijlpalen in de scheepsbouw: Ceremonie van het snijden van het eerste staal van het 4e Meraviglia-klasse schip waar MSC Cruises bekend maakte dat het schip MSC Virtuosa zal heten, muntceremonie van MSC Grandiosa en de floating-out van MSC Bellissima.

Voor het eerst in de geschiedenis van Saint-Nazaire worden drie cruiseschepen van een cruiserederij gelijktijdig gebouwd op de scheepswerf. Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: “Ons vijfde cruiseschip van de Meraviglia-klasse zal een nieuwe generatie van geavanceerde milieutechnologie op de markt brengen, profiterend van nieuw ontwikkelde LNG-aangedreven motoren. Dit helpt ons onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en onze voortdurende innovatie te verbeteren”. Het schip wordt vergezeld door nog maximaal 4 LNG aangedreven schepen uit de World klasse. Voordat de poorten werden geopend, om het droogdok waarin de MSC Bellissima is geïnstalleerd, te vullen met water. “Met de aankondiging van nog een nieuw schip, de 13e uit ons 10-jarig investeringsplan bevestigen we onze inzet voor duurzame groei voor ons bedrijf”. De overeenkomst voor het extra Meraviglia-Plus schip vertegenwoordigt een extra investering van € 900 miljoen bovenop het reeds € 10,5 miljard kostende investeringsplan.

Over MSC Bellissima en MSC Grandiosa
MSC Bellissima wordt op 2 maart 2019 gedoopt tijdens een glamoureuze ceremonie in Southampton, terwijl MSC Grandiosa in november 2019 in Hamburg zal worden gedoopt. MSC Bellissima zal ook het eerste schip zijn met de eerste digitale persoonlijke cruise-assistent, genaamd Zoë, als een nieuw kenmerk van MSC for Me, het digitale innovatieprogramma van MSC Cruises. Een op maat gemaakt apparaat wordt speciaal ontworpen voor gebruik in de hutten aan boord en is beschikbaar in zeven talen: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Braziliaans Portugees en Mandarijn. Deze digitale service biedt gasten een eenvoudige en stressvrije manier om informatie te vinden die traditioneel te verkrijgen is bij de Guest Relations-desk. Op deze manier kan de gast de informatie vinden zonder zijn hut te hoeven verlaten. De digitale persoonlijke cruise assistent zal ook beschikbaar zijn op de MSC Grandiosa