Nieuws

MSC Cruises maakt meer details bekend over MSC Seashore

Vandaag vond een traditionele maritieme muntceremonie plaats op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone, Italië, toen de kiel werd gelegd voor MSC Seashore. Tijdens het mijlpaalevenement onthulde MSC Cruises details van het aanzienlijk getransformeerde algehele ontwerp en de nieuwe functies van het schip.

MSC Seashore wordt het langste schip van het bedrijf – 339 meter – wanneer ze in juni 2021 in dienst treedt, het eerste van twee verrijkte schepen ‘Seaside Evo’ met de nieuwste beschikbare milieutechnologie, uitgebreide openbare ruimtes, meer hutten en de hoogste verhouding buitenruimte per gast van een schip in de vloot van het bedrijf. MSC Seashore wordt onder meer uitgerust met een geavanceerd Selective Catalytic Reduction (SCR) – systeem en een next-generation Advanced Wastewater Treatment (AWT) – systeem. SCR helpt stikstofoxide met 90 procent te verminderen door geavanceerde actieve emissiebeheersingstechnologie. Stikstofoxide van de motor wordt door een katalysator geleid en zet deze om in stikstof en water, beide onschadelijke verbindingen. Met AWT’s ondergaat afvalwater een uitgebreid zuiveringsproces door middel van een zeer fijn filtratieproces dat het omzet in bijna tapwaterkwaliteit. Het systeem voldoet aan de zogenaamde ‘Baltic Standard’ en behandelt het afvalwater volgens een hogere norm dan de meeste afvalnormen in steden over de hele wereld. De nieuwbouw zal ook worden uitgerust met wal-naar-schip-kracht die cruiseschepen verbindt terwijl ze aan hun ligplaats liggen op het lokale stroomnet van een haven om de uitstoot van het schip verder te verminderen.

Deze nieuwe functies dragen bij aan andere effectieve milieutechnologieën die worden ingezet op MSC Seashore en in de vloot van het bedrijf om de impact op het milieu te minimaliseren en continu te verminderen, waaronder: geavanceerde hybride uitlaatgasreinigingssystemen (EGCS) die 98 procent zwaveloxide verwijderen uit scheepsemissies; geavanceerde afvalbeheersystemen; ballastwaterbehandelingssystemen goedgekeurd door de kustwacht van de Verenigde Staten; nieuwste technologische systemen voor het voorkomen van olielozingen uit machineruimten en verschillende effectieve energie-efficiëntieverbeteringen – van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting.

MSC Seashore is gebaseerd op het baanbrekende ‘Seaside Class’-prototype met een reeks adembenemende ontwerpkenmerken waarmee gasten verbinding kunnen maken met de oceaan, zoals de spectaculaire Bridge of Sighs, prachtige panoramische liften en stijlvolle glazen catwalks. Meer dan 40 procent van het schip is opnieuw ontworpen en verbeterd, waardoor MSC Seashore een belangrijke evolutie en verbetering is van zusterschepen MSC Seaside en MSC Seaview. Sommige van de nieuwe verbeteringen zijn zichtbaar voor het blote oog en omvatten de 16 meter verlengde lengte van het schip, 200 extra hutten, een grotere MSC Yacht Club en een extra dubbeldeks achterkamer. De interne architectuur is volledig opnieuw ontworpen met twee centrale ontmoetingspunten in het midden en voorste deel van het schip, evenals specifieke maatregelen om de passagiersstromen verder te verbeteren. Over het algemeen heeft het schip 10.000 vierkante meter extra dekruimte voor een nog grotere en ruimere ervaring aan boord. MSC Seashore biedt meer suites dankzij de toevoeging van nog 28 terrasvormige suites, twee suites met privé-bubbelbaden en de MSC Yacht Club – het all-inclusive ‘schip binnen een schip’-premiumconcept beschikbaar op MSC Cruises-schepen – krijgt twee nieuwe hutcategorieën: 41 Deluxe Grand Suites en twee Owners Suites met bubbelbaden.

Het schip zal nieuwe hutontwerpen bevatten, zoals modulaire hutten voor gezinnen die twee of drie aangrenzende hutten die met elkaar verbonden zijn en geschikt zijn voor zes tot tien personen, plus grotere en ruimere hutten voor gasten met een handicap – 75 in totaal.
Er worden twee gloednieuwe restaurants geïntroduceerd, waaronder één exclusief voor gasten van Aurea. Er komt een nieuwe locatie voor de vijf specialiteitenrestaurants om plaats te bieden aan de waterkant op de adembenemende promenade van het schip om de gasten een beter uitzicht op zee te geven terwijl ze buiten dineren. MSC Seashore heeft een groter casino en 20 verschillende speciale bars, een vergroot binnenzwembad en een nieuw interactief waterpark zorgt voor spanning en sensatie voor gasten van alle leeftijden..
Het schip zal al haar gasten voorzien van de nieuwste klantgerichte technologie, inclusief ZOE – ‘s werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistent en een MSC Cruises exclusief in elke hut – en MSC for Me.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Schiphol start pilot met het voorspellen van wachttijden

Volgende bericht

Qatar Airways start directe vluchten naar Osaka

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."