Nieuws

MSC Cruises start met chartervluchten vanaf Brussels Airport

Deel dit artikel

MSC Cruises stelt het nieuw chartervluchtprogramma voor zomer 2022 voor, waardoor gasten uit Nederland, België en Luxemburg makkelijk de inschepingshavens van Genua en Triëst in Italië kunnen bereiken. Deze vluchten bieden passagiers de mogelijkheid in alle rust vanaf Brussel naar de inschepingshavens te reizen.

Om een vlot zomerseizoen 2022 te verzekeren, besloot MSC Cruises vliegtuigen te charteren om luchtverbindingen voor haar passagiers te garanderen en zo hun vakantieplannen in stand te houden. Dit initiatief maakt het mogelijk een pakket Fly & Cruise aan te bieden, waardoor dit type vakantie toegankelijker wordt voor alle doelgroepen, zeker voor hen die pakketreizen op prijs stellen. Dit aanbod biedt niet alleen een vereenvoudigde pakketboeking van vervoer, transfers en cruise, maar geeft de gasten van MSC Cruises ook de zekerheid dat ze niet afhankelijk zijn van last-minute annuleringen van vluchten.

MSC Cruises heeft zich geëngageerd om tussen mei en oktober 2022 vluchten te charteren met Brussels Airlines vanuit Brussels Airport naar de luchthavens van Genua of Triëst met Airbus A319-toestellen die een capaciteit tot 141 passagiers per vlucht hebben. Dankzij deze, door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten, kunnen Nederlandse, Belgische en Luxemburgse gasten in alle rust naar hun inschepingshaven vliegen, terwijl ze genieten van dezelfde diensten als op een gewone vlucht.

De vluchten gaan elke zaterdag tijdens de volgende periodes en zijn reeds beschikbaar voor verkoop:
– Brussel – Genua: van 7 mei 2022 tot 15 oktober 2022
– Brussel – Triëst: van 14 mei 2022 tot 3 september 2022

Sinds augustus 2020 varen de passagiers van MSC Cruises onder de bescherming van het gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij, dat werd ontwikkeld met de hulp van een panel van experts en dat veilig en doeltreffend is gebleken doorheen de verschillende fases van de pandemie. Dit protocol is ontworpen om zich aan te passen aan de situatie aan land en in de afgelopen 16 maanden zijn de geldende maatregelen versoepeld of aangescherpt naarmate de pandemie evolueerde om zowel gasten als bemanning de best mogelijke bescherming te blijven bieden. Alle cruises van MSC zijn nu uitsluitend toegankelijk voor gevaccineerde passagiers. Dit zal ook het geval zijn voor 2022. Bovendien zullen alle passagiers regelmatig worden getest.

Zodra de passagiers op de internationale luchthavens aankomen, worden ze naar de inschepingshaven gebracht met privétransfers die aan dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen voldoen als aan boord van het schip.
Om haar passagiers een zo zorgeloos mogelijke vakantie aan te bieden, heeft MSC Cruises een COVID-19 beschermingsplan uitgewerkt met Europa’s grootste verzekeraar, Europ Assistance, dat passagiers voor, tijdens en na de cruise dekt en wordt verkocht tegen de prijs van 25 euro per persoon voor cruises in Europa.

Vaarroutes:

• MSC Splendida vertrekt vanuit Genua en biedt cruises aan met stops in Marseille (Frankrijk), Syracuse, een van de populairste bestemmingen van Sicilië, Taranto, met zijn indrukwekkende stranden, en Civitavecchia in Italië.
• MSC Seaside biedt cruises aan vanuit Genua naar Civitavecchiaen Palermo in Italië, Ibiza enValencia in Spanje en Marseille (Frankrijk).
• MSC Fantasia biedt een volledig nieuwe reisroute met uitgebreide stops in Ancona (Italië), Kotor (Montenegro), Bari (Italië), Corfu (Griekenland) en de pittoreske stad Dubrovnik (Kroatië).

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Transavia vliegt komende zomer vanaf Brussels Airport

Volgende bericht

Jozef Verbruggen (Untamed) herkozen als lid adviesraad ATTA

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."