Nieuws

Naast 737 MAX nu ook problemen met Dreamliners

Piloten waarschuwen toezichthouders op een probleem met het brandbestrijdingssysteem van Boeing’s Dreamliners. Boeing heeft laten weten dat het klopt dat het systeem in een ‘klein aantal gevallen faalde’.

Piloten beweren dat de veiligheid van passagiers en bemanning in gevaar wordt gebracht, waarbij een piloot aan een Britse krant vertelt: “Als er een motorbrand uitbreekt op een trans-Atlantische vlucht en het brandbestrijdingssysteem werkt niet, dan moeten we in het slechtste geval drie uur vliegen voordat we veilig kunnen landen.”

De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, heeft luchtvaartmaatschappijen die vliegen met de Dreamliner gewaarschuwd over de gevaren en aangeraden om iedere 30 dagen een controle uit te voeren. Er is niet besloten om de vliegtuigen aan de grond te houden.

Na de rampen met de MAX liet de FAA luchtvaartmaatschappijen met eenzelfde type toestel doorvliegen, waarop het veel kritiek kreeg. 13 maart jl. liet Boeing weten dat de hele vloot MAX-toestellen voorlopig aan de grond zou blijven. Op de luchtvaart show in Parijs hebben de leidinggevenden van Boeing om beurten hun excuses aangeboden voor het verlies van mensenlevens bij de crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij 346 mensen om het leven kwamen. “Het is tijd dat we ervoor zorgen dat ongelukken zoals deze nooit meer gebeuren. ”

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Data gestolen bij inbraak hoofdkantoor Thomas Cook

Volgende bericht

Jamaica: komende jaren forse groei van aantal hotels

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.