National Geographic Expeditions en Ponant introduceren cruises aan boord van een nieuw elektrisch hybride luxe poolexpeditie-schip. Varend onder de naam Le Commandant Charcot zal dit revolutionaire schip de grenzen van expeditiecruises in het Noordpool- en Antarctisch zeegebied verleggen wanneer het in 2021 in de vaart wordt genomen. De eerste route die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met de experts van National Geographic, waarbij het nationaal park Noordoost-Groenland wordt ontdekt, is boekbaar bij Avila Reizen dat officieel agent van National Geographic Expeditions is.

Op deze bijzondere route reist een National Geographic Expert mee die specialist is in de regio, evenals een professionele National Geographic-fotograaf. Zo krijgt de reiziger een diepgaand inzicht in dit afgelegen gebied. De route voert door een van de minst toegankelijke regio’s ter wereld: nationaal park Noordoost-Groenland. Een UNESCO-biosfeerreservaat en het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park ter wereld. Passagiers zullen ongelooflijke landschappen ontdekken, zoals fjorden, gletsjers en ijsbergen en uitkijken naar ijsberen, narwallen, zeehonden, muskusossen, poolvossen, orka’s en zeevogels.

Het schip wordt uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en zal gebruik maken van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx,CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast wordt het schip voorzien van energiebesparende technologie en zullen er geavanceerde systemen aan boord te vinden zijn voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

Wie reist met National Geographic Expeditions steunt de National Geographic Society en helpt het werk van wetenschappers, ontdekkers en voorlichters over de hele wereld. Ieder jaar wordt een deel van de opbrengsten afgestaan aan de National Geographic Society, waarmee we meer kansen bieden te werken aan een planeet in evenwicht.

Het schip, Le Commandant Charcot, bevat 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa. De Zodiac’s stellen passagiers in staat stellen om de ijzige wereld van dicht bij te verkennen en de ongelooflijke natuur te beleven.