Neckermann Reizen heeft laten weten dat, zoals verwacht, er afgelopen zondag veel zon-, zee-, strandboekingen zijn gemaakt. De touroperator kondigde vorige week de Sunshine Sunday aan, zoals de dag intern wordt genoemd, waarbij het zowel online als op het callcenter de drukste dag verwachtte.

Ruim 65% van de boekingen die zondag bij Neckermann Reizen zijn gemaakt, waren pakketreizen en zoals verwacht waren de Canarische eilanden met 33% van de boekingen de absolute nummer 1. Een mooie tweede plek is weggelegd voor Griekenland met 17%, Spanje (incl. de Balearen) volgen direct daarna met 13%, op de hielen gezeten door Turkije en Egypte met beide 12% van de boekingen. Saillant detail; Egypte stond tijdens Black Flyday ook in het rijtje van meest geboekte bestemmingen.

De populairste vakantiemaand is juli (19%), gevolgd door februari (15%), augustus (14%) en mei (13%). Opvallend daarbij is de tweede plek voor februari, waaruit blijkt dat afgelopen zondag ook veel Last Minute boekingen zijn gemaakt door mensen die niet tot de zomer wilden wachten op de warme zon. Uit de cijfers van zondag bleek tevens dat de hoofdboeker mannelijk is. In de praktijk weten we dat dit vaak toch door vrouwen wordt geboekt, die de naam van de man als hoofdboeker opgeven. Dit krijgen we ook regelmatig als feedback vanuit ons Customer Contact Center.

Een verdubbeling van de boekingen van hetzelfde weekend vorig jaar hebben we op een haar na niet gehaald, maar het heeft een mooie aanzet gegeven voor de vakantie boekingsboost. Wij geloven dat er nog veel boekingen zullen volgen in de komende weken omdat steeds meer mensen inzicht krijgen in welke lasten verhoogd zijn en wat ze overhouden per maand.