CoronavirusNieuws

Nederland mogelijk rood op ECDC-lijst: vakantiegangers de dupe

RIVM-baas Jaap van Dissel heeft vandaag tijdens de technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus gezegd dat de kans bestaat dat Nederland door het hoog oplopende aantal besmettingen mogelijk dit weekend op de ECDC-kaart al rood wordt. Dat zou gevolgen hebben voor vakantiegangers.

Het aantal besmettingen per dag is sinds 27 juni jl. flink aan het oplopen, zo is ook te zien in de TravelPro barometer. Wanneer Nederland rood wordt op de ECDC-lijst en mogelijk donkerrood, dan worden Nederlandse reizigers mogelijk geconfronteerd met extra test- en quarantaineverplichtingen.

Van Dissel is van mening dat de ECDC op een andere manier de kleurcodes van landen/gebieden moet gaan bepalen. Nu zou dat op een niet eerlijke manier gaan volgens de RIVM-baas. “Het laatste dat je nu wilt is dat Nederland een andere kleur krijgt dan dat het nu heeft, in verband met de vakantieperiode.”

“Om gek van te worden. Die paar zich misdragende jongeren op vakantie vallen in het niet bij excessen in ons land en de vakantieganger is dadelijk de dupe!”, aldus Frank Oostdam (directeur ANVR).

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

3 Reacties

 1. Gerard Sweelssen
  8 juli 2021 at 08:13 — Beantwoorden

  Het wordt tijd dat die feestvierende jongeren eens flink aangepakt worden. Geen pappen en nathouden en gedogen meer maar keiharde maatregelen met consequenties die ze zich nog lang zullen heugen en waardoor ze het wel uit hun lijf zullen laten om nogmaals alles aan hun laars te lappen.
  Deze verdomde egoisten moeten eens keihard op hun verantwoordelijkheid gewezen worden t.o.v. de rest van de bevolking. Ikke ikke en de rest kan stikken is het devies van deze groep jongeren. Keihard aanpakken dus.
  Gerard.

  • Piet
   8 juli 2021 at 12:28 — Beantwoorden

   Gerard, je bent een zure, kortzichtige pruim!

  • Rik
   8 juli 2021 at 17:15 — Beantwoorden

   Het is toegestaan dat jongeren gaan feesten, als er events worden georganiseerd dan is het logisch dat ze daar naartoe gaan. Het is daarmee de fout van de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Schiphol: geen fast-track voor volledig gevaccineerden

Volgende bericht

VakantieXperts Lunteren en Reisbureau Reisgraag.nl nieuwe leden DTA

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.