Nieuws

Nederlanders geven meer geld uit aan ‘adults only’ vakanties

Meer dan een op de twintig vakanties is een adults only vakantie. Uit verkoopcijfers van reisorganisaties dé VakantieDiscounter en Thomas Cook blijkt ook dat aan een adults only vakantie in verhouding meer geld uitgegeven wordt dan wanneer reizigers naar een accommodatie gaan waar kinderen wel welkom zijn.

Woordvoerder Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Ruim een op de twintig boekingen betreft bij ons een adults only vakantie. Dit is bij ons al enkele jaren stabiel. Wat vooral opvalt is dat men in dit geval meer waarde hecht aan luxe en er dus ook meer geld voor over heeft. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar een achtdaagse vliegreis geeft men 23% meer uit aan een adults only hotel.”

Specifieke kamer
Hanita van der Meer van Thomas Cook bevestigt dit beeld en voegt toe: “Naast de sterke positie van adults only vakanties zien wij ook dat stellen steeds vaker – tegen betaling – vooraf een specifieke kamer kiezen om zo nog meer uit hun vakantie te halen, bijvoorbeeld door een kamer nabij het zwembad te kiezen of met een mooi uitzicht. Ook zien we dat adults only hotels steeds populairder worden onder jongere vakantiegangers. Bij ons hotelmerk Cook’s Club, waar alleen reizigers met een leeftijd van 16+ mogen verblijven, is 80% van de reizigers onder de 35 jaar.”

Top-5 landen adults only
• Spanje (vooral de Canarische eilanden)
• Griekenland
• Turkije
• Egypte
• Dominicaanse Republiek

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Problemen bij tien nieuwe parkeerbedrijven Schiphol

Volgende bericht

Travel Counsellors: zomer 2019 erg succesvol

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.