Nieuws

Nederlanders slecht voorbereid op reis: kwart laat zich leiden door angst

Een grote hoeveelheid Nederlanders bereidt zich nog steeds slecht voor op hun reis. Opvallend genoeg controleert een kwart van de ondervraagden het reisadvies niet van tevoren (25%) en raadpleegt de helft de omboekings- of annuleringsvoorwaarden niet voorafgaande aan een boeking (49%). Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter onder tweeduizend Nederlanders.

Ruim 1 op de 4 Nederlanders laat zich leiden door angst bij het boeken van een vakantie. Voor vrouwen ligt dit percentage nog aanzienlijk hoger; 34% tegenover 19% bij de mannen. Eenmaal geboekt geeft tweederde aan te overwegen om de reis om te boeken of te annuleren wanneer de bestemming negatief in het nieuws komt. Als voornaamste reden wordt gegeven dat men enkel naar veilige landen op vakantie gaat (78%). Toch is ook 6% helemaal niet op de hoogte van de mogelijkheid tot het controleren van het reisadvies voor de vakantiebestemming.

Wanneer de vakantiebestemming na boeking negatief in het nieuws komt, overweegt tweederde om de vakantie om te boeken of te annuleren. Slechts de helft raadpleegt deze voorwaarden voorafgaande aan de boeking (51%). Eventuele kosten voor het omboeken of annuleren maakt voor een kwart niet uit wanneer het gevoel van veiligheid in het geding komt

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Garuda Indonesia cancelt mogelijk bestellingen Boeing 737 MAX

Volgende bericht

Zoekfilter 'blokkeer Boeing 737 MAX' in de maak

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.