CoronavirusNieuws

Nederlands bedrijf ontwikkelt glazen schermen voor in vliegtuigen

Het Nederlandse bedrijf Aviation Glass heeft speciale glazen schermen ontwikkeld waarmee bestaande passagiersvliegtuigen kunnen worden aangepast, zodat passagiers en crew veilig kunnen vliegen. “Daarmee wordt vliegen voor grote groepen in een post-Covid-19 wereld weer mogelijk.”

Het gaat om speciaal gehard en gelamineerd glas waarmee schermen tussen vliegtuigstoelen kunnen worden gemaakt die voldoen aan de hoge veiligheidseisen die gelden voor de luchtvaart en aan de regels van de European Aviation Safety Agency (EASA). Jaap Wiersema, Managing Director van Aviation Glass: “Toen de Covid-19 pandemie in maart van dit jaar in alle hevigheid uitbrak waren we met een aantal luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigbouwers in gesprek over de toepassing van het door ons ontwikkelde AeroGlass voor onder meer vliegtuigraampjes. Nadat duidelijk werd wat de gevolgen van de coronacrisis voor de luchtvaart waren, kregen we van verschillende kanten het verzoek mee te denken over manieren om te kunnen blijven vliegen zonder dat de gezondheid van de passagiers en de crew in het geding zou komen.”

Wiersema: “Het AeroGlassShield wordt als glazen scherm tussen de stoelen geplaatst zodat besmettingsgevaar voor passagiers en crew significant afneemt. Daarmee wordt vliegen voor grote groepen in een post-Covid-19 wereld weer mogelijk. Wij zijn momenteel bezig om toestemming te krijgen voor deze toepassing van AeroGlass. We hopen dit jaar de eerste vliegtuigen te kunnen voorzien van AeroGlassShields tussen de stoelen, en zo bij te dragen aan een herstel van de burgerluchtvaart.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

EuroParcs neemt Droomparken over

Volgende bericht

“Welke idioten hebben niet de moeite genomen om keurig hun zaken af te wikkelen?”

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."