Nieuws

Nederlandse cabin crew bij China Southern Airlines

Deel dit artikel

Nederlandse cabin crew bij China Southern AirlinesChina Southern Airlines vliegt vanaf vandaag (maandag 27 augustus) met aan boord Nederlands cabinepersoneel. Nadat in februari 2012 na een uitgebreide selectieprocedure 21 stewards & stewardessen waren geselecteerd, zijn zij na een training van ruim drie maanden in Guangzhou, China – de thuishaven van China Southern Airlines – klaar om passagiers aan boord te verwelkomen.

De nieuwe bemanning zal aanwezig zijn op de dagelijkse China Southern vluchten op de routes Amsterdam – Beijing & van Amsterdam – Guangzhou. De aanwezigheid van deze Nederlandse heren en dames betekent een een extra stap voorwaarts op weg naar verdere wereldwijde groei en internationalisering. Een goede ontwikkeling, zo vinden ook de nieuwe bemanningsleden zelf, beaamt steward Nico Zevenberg (29 jaar). “Het is een spannende uitdaging, want het is toch iets unieks om voor de grootste luchtvaartmaatschappij van Azië als het ware als tolk aan boord te komen.”

De bemanning is tijdens hun training getraind om alle klassen aan boord van dienst te kunnen zijn – First, Business, Premium Economy en Economy Class, en heeft zelfs al enige kennis van China en haar cultuur kunnen opdoen: “Het is een leuke uitdaging om samen te werken en te proeven van een andere cultuur en een andere taal. We zijn allen best zenuwachtig, maar we hebben er veel zin in!” zo stelt Nico. Naast de nieuw gerekruteerde Nederlandse Cabin Crew heeft China Southern Airlines tevens internationale vliegtuigbemanning op de routes naar Korea en Japan, Parijs en Australië.

Op de foto Mr. Pang Yedong, General Manager China Southern Airlines Amsterdam en Nico Zevenberg, één van de 21 Nederlandse cabin crew medewerkers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TravelPro TV: Vakantiebeurs 2014, wachten op SGR en bom onder DTA?

Volgende bericht

Top-10 populairste hotels bij Nederlanders

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.