Nieuws

Nederlandse hotelkamers duurste van Eurolanden

Hotelkamers in Nederland zijn in 2010 gemiddeld met 5% gestegen tot € 105. Dit feit zorgt ervoor dat Nederland zich naast Italië heeft geplaatst als duurste land van de eurozone. Vorig jaar stond Nederland nog onder Italië met een gemiddelde kamerprijs van € 100.

Nederland staat wereldwijd gezien op de zeventiende plaats. Amsterdam blijft de duurste stad van ons land. Met een prijsstijging van 8% kostte de gemiddelde hotelkamer daar € 115. Den Haag en Utrecht volgen Amsterdam op. De prijzen in Haarlem liepen het afgelopen jaar het hardst op door de drukte in het nabijgelegen Amsterdam. Zowel buitenlandse toeristen als Nederlanders gaan het liefst naar Amsterdam gevolgd door Rotterdam terwijl Nederlandse toeristen het liefst naar New York, Londen of Parijs gaan.

Uit de Hotel Price Index™ (HPI®) blijkt dat prijzen van hotelkamers wereldwijd gemiddeld met 2% zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Voor het eerst sinds 2007 is de wereldwijde hotelprijs gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Op dit moment staat het prijsniveau gelijk aan 2004. David Roche, President van Hotels.com: ‘Na de slechte omstandigheden waarin het grootste deel van de markt ooit verkeerde, laat 2010 een herstellende hotelmarkt zien’.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Fikse prijsstijgingen hotels Londen

Volgende bericht

Nederlanders schrikken niet af door Kaddafi

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."