Nieuws

Nederlandse regering wil vliegtaks op Europees niveau

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën overhandigde gisteren in Brussel een manifest aan Eurocommissaris Frans Timmermans. Samen met acht andere EU-landen roept Nederland op om met een voorstel te komen voor een vliegtaks.

Nederland ondertekende samen met Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië, België, Luxemburg, Denemarken en Bulgarije het manifest. “Ongeveer 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot wordt nu veroorzaakt door vliegen, maar dit is niet terug te zien in de prijzen van vliegtickets”, laten de landen weten.

Timmermans, diende in mei een wetsvoorstel in voor een nationale vliegtaks van zeven euro per ticket. Deze belasting moet per 2021 in werking treden als er geen Europese afspraken komen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Erik (MSC Cruises) belt Nico (Holland America Line) wakker...

Volgende bericht

Word jij onze Disney Stars Reporter?

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.