CoronavirusNieuws

Nederlandse reizigers verplicht in quarantaine in Noorwegen

Deel dit artikel

Nederlandse reizigers moeten vanaf zaterdag tien dagen in quarantaine na aankomst in Noorwegen, dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Buro Scanbrit heeft al laten weten vakanties naar Noorwegen te annuleren: “Helaas heeft de Noorse overheid besloten dat Nederlandse vakantiegangers niet meer welkom zijn in Noorwegen vanaf 15 aug. We annuleren daarom onze vakanties naar Noorwegen met vertrek vanaf 14 aug. tot en met 31 augustus”, aldus de reisorganisatie.

Stijging
De Noorse autoriteiten willen met de maatregel voorkomen dat het aantal coronabesmettingen in het land verder stijgt. De verplichte quarantaine geldt ook voor reizigers uit Polen, Malta, IJsland, Cyprus, de Faeröer-eilanden en delen van Denemarken en Zweden. Eerder werden soortgelijke maatregelen al ingesteld voor onder meer Frankrijk, Spanje en Zwitserland.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

“Gezamenlijk staan we er als retail veel beter voor”

Volgende bericht

Negen reisondernemingen sluiten zich aan bij ANVR

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.