Bijna 200 Nederlandse toeristen zitten sinds gisteren vast op Tenerife. Oorzaak is pech met het toestel dat hen terug naar Nederland zou vliegen. Daarnaast moet de bemanning rekening houden met hun uren, waardoor ze niet direct terug kunnen vliegen.

Thomas Cook laat in een statement weten: “Helaas was er gisteren veel onduidelijkheid over de vertraging van de vluchten van en naar Lanzarote en Tenerife en wanneer iedereen weer naar huis kan komen. Op dit moment staat de vlucht voor Lanzarote gepland om vanavond terug te keren naar Schiphol. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn, daarom staan onze collega’s van het Special Assistance Team vanavond op Schiphol klaar met informatie.”

De vlucht vanaf Tenerife zal volgens de reisorganisatie morgenochtend naar Nederland vertrekken. “Op dit moment wordt door onze reisleiding contact gezocht met alle gasten ter plaatse die zijn ondergebracht in verschillende hotels. Daarnaast zijn er twee collega’s van het Special Assistance Team onderweg naar Tenerife om onze collega’s van de reisleiding ter plaatse te ondersteunen. Zij vliegen morgen met de vlucht vanaf Tenerife mee terug naar Nederland. Zij zullen hun uiterste best doen om alle vragen die er ongetwijfeld zijn te beantwoorden.”