De VVV – Marketing Birmingham – heeft een splinternieuwe Nederlandstalige ‘Area cultuurgids’ uitgebracht. Het handzame gidsje bundelt het veelzijdige culturele aanbod van deze stad.

‘Hoewel veel Nederlandse toeristen onze stad al snel associëren met Birmingham City en Ashton Villa, biedt Birmingham een enorm platform voor allerlei muziekvormen, kunstuitingen, galerieën, theater- en culturele manifestaties, literatuur en film: dit gidsje maakt de bezoeker wegwijs in het overweldigende aanbod en zal hopelijk cultuurminnend Nederland aansporen tot een stedentrip,’aldus Kate Eccles, pr manager van Marketing Birmingham.

Nederland draagt zijn steentje bij aan de architectonische verfraaiing van de binnenstad: in 2013 wordt de nieuwe bibliotheek geopend met een  zeer fraaie vormgeving naar een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Een exemplaar van de cultuurgids kan aangevraagd via e-mail ticketshop@marketingbirmingham.com. Voor meer informatie zie ook www.visitbirmingham.com/nlandskunst.

Nominatie UK City of Culture 2013
Birmingham is samen met drie andere steden uit een totaal van veertien steden in het Verenigd Koninkrijk genomineerd voor het ‘UK City of Culture 2013’ project, een initiatief van de Britse regering. Deze zomer wordt bekendgemaakt welke stad de uitverkorene wordt.