CoronavirusNieuws

“Negatief reisadvies Turkije heeft uiteraard een forse financiële impact”

Het houdt de gemoederen al een ruime tijd bezig: het negatieve reisadvies van Turkije. Zeker nu Duitsland een uitzondering heeft gemaakt door de reiswaarschuwing voor Turkije gedeeltelijk op te heffen. Het gaat om de provincies Antalya, Izmir, Aydin en Mugla. TravelPro deed rondvraag onder Turkije-specialisten.

Corendon stelt haar Turkije-vakanties uit naar in ieder geval 26 augustus, dat maakte de reisorganisatie onlangs bekend. Eerder kondigde Corendon aan vanaf 10 juli weer te gaan vliegen naar de Turkse badplaatsen, ondanks het oranje reisadvies. Dat zorgde voor veel commotie bij onder meer het ministerie, waardoor de reisorganisatie het opstarten van vakanties naar Turkije heeft verzet. Steven van der Heijden (CEO Corendon) over het reisadvies dat maar niet ‘geel’ lijkt te worden. “We hebben er in beginsel wel begrip voor dat de gezamenlijke Europese landen besloten hebben om reizen van en naar landen buiten Europa te ontmoedigen of zelfs te verbieden. Daarvan is Turkije wel de dupe, want er is vrijwel geen vakantieland waar de covid-19-protocollen voor vakantiehotels professioneler zijn dan in Turkije. Bovendien lijkt het aantal besmettingen aan de Turkse zuidkust zodanig laag dat er vanuit een gezondheidsperspectief geen reden zou moeten zijn om Turkije op ‘oranje’ te houden. Daarnaast wordt – ondanks het oranje reisadvies – door de Nederlandse overheid niet opgetreden tegen low cost carriers als Pegasus en Sun Express die momenteel probleemloos vluchten uitvoeren van en naar Turkije.”

“In februari leken we op weg te zijn naar een recordjaar qua boekingen met ruim 900.000 vakantiegangers. Nu gaan we vermoedelijk uitkomen op minder dan de helft. Dat heeft uiteraard een forse financiële impact”, aldus Van der Heijden.

Lees verder in TravelPro 32 van 7 augustus 2020.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Rosa
    9 augustus 2020 at 22:25 — Beantwoorden

    Ben nu in Turkije tot eind van deze maand. Alles goed geregeld hier, beter dan in Nederland. Mondkapje op, afstand en overal desinfectie. Neem ook je eigen verantwoordelijkheid hierin serieus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Koste wat het kost

Volgende bericht

Verbaasd

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."