CoronavirusNieuws

Negatieve corona-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland

Deel dit artikel

Met ingang van 29 december 2020, 00.01 uur geldt voor alle passagiers de extra verplichting dat zij een recente negatieve PCR-testverklaring moeten hebben om op een vliegtuig naar Nederland te kunnen stappen. Bij terugkomst in Nederland geldt het dringende advies voor een thuisquarantiane van 10 dagen; de test voor boarding vervangt deze quarantaine niet. Het kabinet heeft daar vandaag toe besloten.

Sinds 15 december geldt de maatregel al voor mensen uit zogenaamde derdelanden. Alle passagiers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika moeten hier sinds vandaag al aan voldoen. Het kabinet breidt dit nu uit naar alle vluchten richting Nederland.

Via een aanwijzing worden luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen vanuit een hoog risico gebied verplicht om passagiers vóór het boarden te controleren op het bezit van een negatieve PCR- testuitslag. Deze moet maximaal 72 uur voor de voorziene aankomst in Nederland worden afgenomen. Wanneer iemand niet in het bezit is van de negatieve testuitslag, mag hij of zij niet mee. Luchtvaartmaatschappijen verstrekken aan hun passagiers informatie waarin staat welke maatregelen bij aankomst in Nederland gelden.

Het kabinet bekijkt de mogelijkheid om de bovengenoemde verscherping van de inreisvereisten ook in te voeren voor EU-passagiers die via andere vormen van collectief vervoer naar Nederland reizen, zoals trein, bus en schip. Zo is dit voor bijvoorbeeld Nederlanders naar België toe al het geval. Ook voor reizigers die met de Eurostar vanuit het VK naar Nederland komen geldt dit al, door Frans beleid.


Deel dit artikel
Vorige bericht

D-rt Groep weer in Nederlandse handen

Volgende bericht

Herstart MSC Magnifica is vertraagd tot 14 februari 2021

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."