CoronavirusNieuws

Negatieve PCR-test nodig om VS in te komen

Vanaf 26 januari moet iedereen vanaf twee jaar die naar de Verenigde Staten wil reizen een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder mag zijn dan 3 dagen voor vertrek, dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Overigens is het advies van het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Overigens wijst Buitenlandse Zaken er al lange tijd op dat buitenlandse reizen een risico vormen voor de verspreiding van het COVID-19 virus en wijst het erop dat landen plotseling maatregelen kunnen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken.

Wie Nederland wil inreizen vanuit de Verenigde Staten heeft volgens Buitenlandse zaken “in veel gevallen” een negatieve COVID-19 testuitslag nodig. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in de Verenigde Staten moeten reizigers bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Van Uden: "Afwachten of de premier met een reactie komt"

Volgende bericht

Disneyland Paris blijft langer gesloten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.