Nieuws

Nieuw Europa-Park-seizoen van start

Deel dit artikel

Europa-Park heeft afgelopen zaterdag de poorten van het 48e seizoen geopend. Bezoekers kunnen zich verheugen op talloze nieuwe attracties waaronder een keizerlijke uitbreiding van het Oostenrijkse themagebied. Het Europa-Park Resort bestaat intussen behalve uit het grootste attractiepark van Europa, ook uit een waterpark, zes themahotels, vr-experience YULLBE en een Camp Resort. Ook voor de komende jaren staan uitbreidingen op stapel.

Bezoekers kunnen dit seizoen meevaren met de geheel nieuw gethematiseerde boottocht “Josefina’s kaiserliche Zauberreise”. Het ontspannen tochtje voert door een geheime paleistuin, langs waterspuwers en fonteinen en midden door een bijzondere rozenboog. Keizerin Josefina presenteert zich tijdens de reis op verschillende momenten in haar leven en de brutale Yomis vergezellen de gasten en halen overal hun ondeugende streken uit. Trouwe bezoekers kennen de Yomis uit de attractie “Zauberwelt der Diamanten”. Op het 10.500 m² grote meer vaart ook de nieuwe “Donau Dampfer” en op gezette tijden is er de nieuwe spectaculaire fonteinenshow “Weense Waterwals” met 54 fonteinen, waarvan sommige wel 40 meter hoog zijn. Keizerlijke bouwwerken kunnen niet van de ene op de andere dag gerealiseerd worden, daarom zal de uitbreiding van Oostenrijk ook volgend jaar nog in beslag nemen.

Entertainment
Iedere dag verzorgen internationale artiesten, dansers, muzikanten en zangers 23 uur per dag live amusement van het hoogste niveau. De bezoekers van Europa-Park kunnen zich ook dit jaar weer verheugen op enkele nieuwe shows. Zo bestaat de dagelijkse “Ed’s Adventure Parade” uit drie nieuwe wagens waaronder een piratenfort. In de Spaanse Arena staat adembenemende paardenacrobatiek te wachten bij de show “De terugkeer van de Sultan”, gepresenteerd door de stuntmannen en -vrouwen van de beroemde paardentrainer Mario Luraschi. De razendsnelle ijsshow met magische effecten, glamoureuze kostuums en opzwepende muziek brengt met “ACE – the adventure begins!” een ode aan legendarische Adventure Club of Europe. Acrobaten van wereldklasse laten in “The show must go on” de Roaring Twenties in het barokke Europa-Park Teatro tot leven komen. De vierde grote show is “Abraka…Shakespeare! RELOADED” waarin de illusies van Timothy Trust & Diamond de bezoekers keer op keer weer zullen verbazen. Ook de kleinere theaters maken plaats voor nieuwe shows zoals de flamencoshow “Ritmo Flamenco”, poppentheater “Baila, Carmen, baila!”, “Junior Club Studios – Live!” met gastheer Ed en gastvrouw Edda en de zeepbellenshow “Limerick Bubbles”. Van 4 juni tot en met 4 september staat de bloedstollende high diving show Retorno dos Piratas ook weer op het programma.

Film
In Magic Cinema verschijnt niet alleen iets nieuws óp het doek, ook het filmdoek, de projectoren en de geluidsversterkers zijn vernieuwd. De nieuwe film die vertoond wordt is “Happy Family – Next Level 4D” en daarin gaat het opnieuw mis in huize Wünschmann. De presentatie van een door zoon Max ontwikkeld VR-spel verloopt niet zoals gepland. De hele familie wordt -omgetoverd in monsters- het spel ingezogen en moet nu alle levels van het spel halen om naar de werkelijkheid terug te keren. Gaat ze dat lukken? Ook in de bioscoop in Grimms Sprookjesbos draait vanaf de zomer een nieuwe film: “Fina en de Yomis”. Hierin wordt antwoord gegeven op de vraag wie die groene wezentjes zijn die overal kattenkwaad uithalen in de nieuwe attractie “Josefina’s kaiserliche Zauberreise”.

VR
Als een van de eerste parken ter wereld bood Europa-Park de mogelijkheid om achtbanen te rijden met een VR-bril. Het aanbod aan virtuele avonturen telt dit seizoen zes stuks. Zo werd vorig jaar “Madame Freudenreich Dino-Rennen VR” toegevoegd. Hierin beleven bezoekers samen met dinosaurussen een turbulente zeepkistenrace over berg en dal. Dit jaar kunnen de gasten op achtbaan Alpenexpress ook nog kiezen voor “Amber Blake – The Chase”. Deze virtuele achtervolging op een jetski is een prequel van de nieuwe YULLBE PRO-experience “Amber Blake: Operation Dragonfly”. Dit verhaal is gebaseerd op de stripboeken van de uit België afkomstige Jade Lagardère en zal de bezoekers vanaf de zomer onderdompelen in een 30 minuten durende interactieve agentenfilm. De YULLBE-experience bevindt zich tussen hotel “Krønasår” en Waterwereld Rulantica. Vanaf het voorjaar hebben de gasten hier ook de mogelijkheid zich te verkleinen en zo het gedetailleerde landschap van Miniatur Wunderland Hamburg te beleven tijdens een YULLBE PRO- of een YULLBE GO-avontuur.

Rulantica
Het in 2019 geopende waterpark is de afgelopen jaren indoor uitgebouwd met een relax- en sauna-afdeling, een VR-bassin en in het buitengebied met “Snorri Strand” en het glijbanen-bastion “Svalgurok”. Dit jaar biedt “Snorri Strand” nog meer waterpret voor de kleintjes: Want drie nieuwe kindvriendelijke glijbanen beloven extra actie bij “Snorri’s Rutscheplads”. Daarnaast zal speelhoek “Snorri’s Spelaborg” de ogen van kinderen doen glinsteren. Deze zomer zal de Heligvända“ de eerste rondjes draaien. Deze attractie waarin bezoekers elkaar nat kunnen spuiten past perfect bij Waterwereld Rulantica. Buiten komt voor zonaanbidders en sportievelingen zandstrand „Dynstrønd“. Op het buitenterras van de relax- en sauna-afdeling kunnen saunaliefhebbers terecht in de derde sauna: een chalet genaamd „KOTA“. Tenslotte opent eettent „Snorri´s Piknikbud“ en krijgt restaurant “Snekkjas” en overdekt terras.

Toekomst
Het aanbod in het Europa-Park Resort zal de komende jaren verder uitgebouwd worden. Nog dit jaar zal “Eatrenalin” de deuren openen. Dit “restaurant van de toekomst” is een wereldprimeur en combineert een hoogstaande keuken met media, attractietechnieken en creatieve content. In de nabije toekomst zal themagebied Kroatië met een nieuwe spectaculaire achtbaan een plaatsje krijgen in het attractiepark en zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor nog meer glijbanen in Rulantica.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Korean Air kiest voor Swissport op Schiphol

Volgende bericht

Eindhoven Airport breidt terminal uit

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.