Nieuws

Nieuw hoofdkantoor TUI Dutch Caribbean officieel geopend

Deel dit artikel

Curaçao is een nieuw kantoorpand rijker. Na een bouwtijd van 18 maanden is donderdag 2 december jl. het nieuwe hoofdkantoor van TUI Dutch Caribbean aan de Schottegatweg feestelijk geopend. Het nieuwe pand is de plek waar zo’n 100 medewerkers samenkomen om te werken en klanten welkom zijn voor het boeken van een vliegticket of vakantie. Minister van Financiën Javier F.A. Silvania verrichte samen met Arjan Kers, General Manager TUI Nederland en Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean & Suriname de officiële opening. 

Rick van der Pluijm: “We zijn enorm trots op ons nieuwe pand. Curaçao heeft een belangrijke plek in de toekomst van TUI, en dit kantoor is daar het prachtige resultaat van. Het is een heerlijke plek om te werken, ik zie alle medewerkers zichtbaar genieten. En het is future proof – niet alleen kunnen we makkelijk uitbreiden, bovenal is het enorm duurzaam. We kunnen niet wachten om ook onze klanten volledig welkom te heten, nu het pand helemaal af is.”

Duurzaamheid
Het energiezuinige en transparante pand is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid, werkplezier en comfort. En is daarmee uniek voor Curaçao. Er is gebouwd volgens de meest moderne internationale LEED standaarden. Niet alleen door het gebruik van duurzame en circulaire materialen, de isolerende capaciteit en het solarveld met 164 zonnepanelen op het dak. Maar ook door aandacht te besteden aan een prettig, gezond en comfortabel werkklimaat voor de medewerkers.

Licht, fris en comfortabel
In het pand zijn zowel de winkel als het kantoor gehuisvest. Daarnaast zijn er verschillende social rooms, ruimtes waar medewerkers bij elkaar komen voor de lunch, een borrel, om in de pauze even bij te praten of een potje te tafelvoetballen. In de social rooms en de winkel heerst een gezellige huiskamersfeer. Eyecatcher in de winkel is de groene wand die niet alleen zorgt voor een goede akoestiek maar als designelement ook de ruimte verbindt. Alle kantoorwerkplekken hebben zicht op buiten en zijn uitgerust met in hoogte verstelbare bureaus, goede bureaustoelen en brede monitoren. Leuk weetje: de luifel rondom het pand is geïnspireerd op de vleugels van een vliegtuig en zorgt voor een permanente schaduw. Hij is zo gemaakt dat er nauwelijks direct zonlicht op het glasoppervlak valt. Dat samen met de isolerende capaciteit en een efficiënt koel- en luchtcirculatiesysteem zorgt voor een lichte, frisse en comfortabele werkomgeving.

TUI Way of Working
De TUI kantoren zijn de plekken waar collega’s elkaar live ontmoeten. Net als bij de renovatie van het TUI hoofdkantoor in Rijswijk in 2018, is hiervoor een open en comfortabele omgeving gecreëerd, die inspireert en uitnodigt om verbinding te zoeken met collega’s. Hiermee sluit het nieuwe pand naadloos aan op de TUI Way of Working waarbij alles draait om flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je werkt. Thuis, op kantoor of misschien wel tijdelijk in het buitenland. Ondersteund met state of the art digitale systemen zodat je waar je ook bent makkelijk contact onderhoudt met je collega’s. TUI Way of Working stelt de medewerkers in staat te werken op een manier die hen het beste past.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

VvKR-leden houden opnieuw online reisbeurs

Volgende bericht

Guernsey: 'A Lovely Island'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."