Nieuws

Aanbieders vakantiehuizen gaan samenwerken

Villa-Ciel-BleuOm een meer evenwichtige discussie in het toeristisch debat veilig te stellen, hebben de grote vakantiehuisverhuurders in Europa zich verenigd en een nieuw verband opgericht genaamd “European Holiday Home Association (EHHA). De oprichters van de EHHA zijn de grootste spelers in enkele Europese landen waaronder Interhome, Novasol, Hoseasons en DanCenter die samen meer dan 120.000 particulier verhuurde vakantiehuizen in meer dan 30 Europese landen vertegenwoordigen.

Circa één op de vier Europese reizigers verbleef het afgelopen jaar in een gehuurd vakantiehuis. Doordat de vakantiehuissector nogal gefragmenteerd is, heeft de hotel lobby hierdoor een grote politieke stem verkregen.De meeste toeristen willen hun vakantie bij voorkeur doorbrengen op een plaats direct aan zee of in een stadscentrum maar helaas is er onvoldoende capaciteit zolang er geen gebruik gemaakt wordt van bestaande huizen en appartementen. Vandaag de dag vertegenwoordigt de Europese verhuurmarkt van vakantiehuizen volgens een PhocusWright studie meer dan 20 miljoen verhuurbare bedden en een nog steeds stijgende omzet van 20 miljard euro per jaar.

“We hebben twee problemen in de vakantiehuizensector. Ten is eerste is de hotel lobby te dominant in het toeristisch debat. Dat is niet goed omdat vele delen in Europa op het gebied van vakantie nu eenmaal over meer bedden in vakantiehuizen beschikken dan over hotelbedden. Ten tweede is de vakantiehuizensector bijzonder gefragmenteerd en nog niet volwassen doordat een groot aantal kleinere spelers niet met elkaar spreken”, aldus Carlos

 

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Personal Touch Travel bij RTL Vakantie Magazine

Volgende bericht

Reisburo Jansen BV failliet

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."