Nieuws

Nieuwe bestemmingen en routes voor Brussels Airport

Deel dit artikel

Tijdens het winterseizoen van de luchtvaart, dat op 27 oktober begint, biedt Brussels Airport twee nieuwe bestemmingen aan, onder meer Essaouira en Tromsø. De luchthaven breidt hiermee zijn aanbod van meer dan 200 bestemmingen verder uit. Daarnaast staan er ook zes nieuwe routes op het programma, met name naar Valencia, Sevilla, Catania, Krakau, Ljubljana en Berlijn.

Tijdens het winterseizoen ontvangt Brussels Airport een zeer diverse groep van reizigers, heel wat vakantiegangers en citytripliefhebbers maar ook zakenmensen doen dan een beroep op Brussels Airport om op hun bestemming te raken. Sneeuw of zon? Bergen of strand? Stad of platteland? Passagiers hebben uitgebreide keuzemogelijkheden uit de meer dan 200 aangeboden bestemmingen. Tijdens deze winter worden er twee nieuwe bestemmingen en zes nieuwe routes aan het bestaande aanbod toegevoegd.

Nieuwe bestemmingen
De twee nieuwe bestemmingen zijn Essaouira (Marokko) en Tromsø (Noorwegen). Ryanair voegt hiermee niet alleen een nieuwe bestemming aan zijn aanbod toe maar ook aan dat van Brussels Airport door twee keer per week naar Essaouira te vliegen. SAS verkiest dan weer het noorden van Europa en biedt wintersporters en Noorderlicht bewonderaars in januari en februari een wekelijkse vlucht naar Tromsø. Aansluitend op het faillissement van flybmi heeft Loganair de tien wekelijkse vluchten naar East Midlands overgenomen, terwijl Brussels Airlines de dagelijkse vluchten naar Bristol (die deze winter tweedagelijks wordt) en Hannover voortaan voor zijn rekening neemt. Drie nieuwe bestemmingen die sinds enkele weken terug zijn in het netwerk van Brussels Airport.

Nieuwe routes
Daarnaast worden ook zes nieuwe routes aan het bestaande aanbod toegevoegd. Ryanair zal vanaf november richting Zuid-Europa vliegen, meer bepaald richting Sevilla (vier keer per week) en Catania (twee keer per week). De lagekostenmaatschappij geeft haar passagiers ook de mogelijkheid om vier keer per week op ontdekking te gaan in Krakau. easyJet zal vanaf het begin van het winterseizoen dagelijks richting Berlin Tegel vliegen. Met ingang van volgende zomer wordt dit zelfs tweemaal dagelijks. Brussels Airlines biedt eveneens twee nieuwe routes. Vanaf 4 november zal de maatschappij zes keer per week naar Ljubljana vliegen. Het neemt hiermee de route over van de luchtvaartmaatschappij Adria Airways die helaas failliet is gegaan. Vanaf februari 2020 wordt er ook vier keer per week naar de Spaanse stad Valencia gevlogen.

Meer capaciteit en meer vluchten
Verschillende luchtvaartmaatschappijen gaan eveneens de capaciteit van hun vluchten verhogen. Ze doen dat door grotere vliegtuigen te gebruiken of door regelmatiger te vliegen.

Europa – Brussels Airlines biedt vanaf november een vierde dagelijkse vlucht naar Birmingham.

Azië – Thai Airways International biedt een zesde dagelijkse vlucht naar Bangkok, terwijl Hainan Airlines een derde keer per week naar Shenzhen zal vliegen.

Amerika – Delta Air Lines verhoogt de capaciteit van zijn vluchten naar Atlanta en New York door van een B767–300ER over te schakelen op een B767–400ER (25 extra zitplaatsen). Air Canada vervangt de B787-8 naar Montreal door de B787-9 (47 extra zitplaatsen).

Afrika – TUI fly biedt een tweede wekelijkse vlucht naar Mombasa en Zanzibar, terwijl Ethiopian Airlines elke dag rechtstreeks naar Addis Abeba zal vliegen (voorheen vier keer per week).

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro 42 van 18 oktober 2019 online

Volgende bericht

Inge Broers (VX Bladel) wint weekend Londen met Holiday Extras

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."