Nieuws

Nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders zondag van start

De  nieuwe avontuurlijke dramaserie ‘Vliegende Hollanders’ gaat zondag van start. Daan Schuurmans en Fedja van Huêt vervullen de hoofdrollen in de serie die zich afspeelt tijdens de begindagen van de commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden Fokker en Plesman er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie tegenwoordig betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart toen. Met de organisatie van de Eerste luchtvaarttentoonstelling Amsterdam (ELTA) wil Albert Plesman zijn droom verwezenlijken: de burgerluchtvaart introduceren in Nederland. Op de ELTA ontmoet Plesman de beroemde vliegtuigbouwer Anthony Fokker.

De achtdelige serie is vanaf 18 oktober 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1. Bekijk hier de ‘making of’ aflevering terug.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Muylle Bob
    19 oktober 2020 at 12:23

    Het is in de periode van 1919 en toch komt er in beeld terwijl ze op het vliegveld feest een helikopter door het beeld van links naar rechts, de eerste vlucht was in de VS in 1939.
    Historische reeks???

Vorige bericht

Ministers roepen op tot enkel noodzakelijke reizen tussen België en Nederland

Volgende bericht

Discussie over vakantie koning Willem-Alexander naar Griekenland

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.