Nieuws

Nieuwe voorzitter voor Raad van Commissarissen TUI AG

Dieter Zetsche (voormalig CEO van Daimler AG) is tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen van TUI AG verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt professor Klaus Mangold op, die na acht jaar zijn functie heeft neergelegd.

“De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen bedanken Klaus Mangold voor zijn uitstekende inzet en dienstverlening aan TUI in de afgelopen jaren. Tijdens de periode dat Mangold aan het roer van de Raad van Commissarissen stond, heeft de groep een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. In die periode werd de transformatie naar een geïntegreerde toeristische groep succesvol doorgevoerd en werd TUI geplaatst in een wereldwijd leidende positie. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol en werk graag samen de Raad van Bestuur en onze 70.000 medewerkers om ervoor te zorgen dat TUI haar succesvolle weg zal voortzetten”, laat Zetsche weten.

Mangold: “Na iets meer dan acht jaar draag ik het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen over, een periode die gekenmerkt wordt door grote veranderingen binnen zowel de sector als TUI. De TUI Group is vandaag de dag in goede gezondheid en blijft een groeiend bedrijf. Na een fase van herstructurering en herschikking is de economische en culturele integratie van TUI Travel plc na de fusie succesvol afgerond. TUI is veranderd van een traditionele touroperator in een groep die investeert in eigen hotels en cruiseschepen. Met Dieter Zetsche komt er een zeer succesvolle ondernemer bij ons als voorzitter van de Raad van Toezicht van TUI AG. Hij zal zijn uitstekende internationale managementervaring inbrengen ten voordele van TUI. Ik geef het stokje aan hem door, wetende dat Zetsche het best mogelijke advies en ondersteuning zal geven aan TUI AG terwijl de groep verdergaat op de succesvolle weg.”

Zetsche studeerde elektrotechniek en studeerde af als ingenieur aan de Universiteit van Karlsruhe. Later promoveerde hij aan de universiteit van Paderborn. In 1976 trad hij toe tot de onderzoeksafdeling van Daimler-Benz AG. Zetsche werd in december 1998 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de Groep en werd op 1 januari 2006 CEO van Daimler AG. Hij was ook hoofd van de Mercedes-Benz autodivisie.

 

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM-vluchten efficiënter afgehandeld dankzij innovatieve KLM-app

Volgende bericht

Lees TravelPro 20 van 17 mei 2019 online!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."