Nieuws

“Nog nooit een ontevreden Bonaire klant gehad”

Deel dit artikel

In de nieuwste editie van TravelPro staat een Bonaire-special. Onder meer Annemarie Bruil (Persoonlijk reisadviseur The Travel Club) vertelt over deze bestemming. Ze profileert zichzelf niet specifiek als Bonaire-specialist, maar is wel zeer groot fan van het eiland, waar ze zelf voor het laatst was in december 2020. TravelPro vroeg haar naar tips en haar persoonlijke voorkeuren.

“Bonaire is niet voor iedereen geschikt, dus ik durf niet iedereen er blind naartoe te sturen. Ik vind dat je het wel aantrekkelijk moet vinden om te duiken of snorkelen, want anders mis je een beetje wat Bonaire zo bijzonder maakt. Je moet niet naar Bonaire gaan voor de fantastische stranden. Je vindt er geen massatoerisme. Ik vergelijk het naar mijn klanten toe een beetje met Harskamp. Er zijn wat winkeltjes en terrasjes.

Persoonlijke favorieten
“Wat ik het leukst vind op het eiland? Ik vind heel veel dingen heel erg leuk. Ik ben twee keer met Woodwind mee geweest, waarmee je met een catamaran om Klein Bonaire heen kunt varen. Het zijn hele aardige mensen. Daarnaast vind ik Sorobon Beach Resort supergaaf, ondanks dat ze er geen zwembad hebben. Het ligt ‘op het strand’ en je leeft er op blote voeten. Daar moet je van houden. Het is wat ouder, IKEA-achtig en je betaalt wel de volle mep. Meestal boek ik Divi. Verder denk ik dat TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort veel mogelijkheden biedt en daarnaast kan ik mij voorstellen dat er Delfins-klanten zijn, maar die zitten al heel snel vol.”

Op tijd boeken
Dé tip voor wie op vakantie naar Bonaire wil, is volgens Annemarie om er op tijd bij te zijn met boeken. “Mensen die nu nog voor de kerst willen boeken zijn eigenlijk al te laat. Sommige mensen gaan echt voor een bepaalde accommodatie en dan kan je maar beter op tijd boeken. Persoonlijk vind ik overigens dat je op Bonaire aan zee moet zitten, ook qua wind en muggen.”

Lees meer in TravelPro 40 van 8 oktober 2021.


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM vliegt weer twee keer per week naar Singapore

Volgende bericht

"Bonaire en haar mensen geven mij een heel fijn gevoel”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.