Nieuws

Noodweer Noord-Italië zorgt voor schade op campings

Afgelopen nacht is de regio Cavallino (Noord-Italië) getroffen door noodweer waardoor schade is ontstaan aan verschillende campings waar gasten van Neckermann Reizen en Vrij Uit Autovakanties verblijven.

“Er is inmiddels contact gezocht met de meeste gasten die via ons een camping in het getroffen gebied hebben geboekt. Niemand van hen is gewond geraakt. Sommigen zijn afgelopen nacht geëvacueerd en ondergebracht in hotels, sporthallen of kerken in de buurt in verband met dreiging van omvallende bomen”, zegt Hanita van der Meer (woordvoerder Thomas Cook Nederland).

Op dit moment wordt op de campings hard gewerkt om alles op te ruimen en weer in orde te krijgen. “Het weer is stabiel en onze gasten hebben er vertrouwen in dat ze snel weer volop van hun vakantie kunnen genieten. Een paar gasten zijn eerder naar huis vertrokken en we hebben een paar gasten moeten informeren dat de caravan die ze hadden geboekt niet bewoonbaar is. Met hen wordt gekeken naar een passend alternatief.”

Wim Willems (Rent-a-Tent) laat aan TravelPro weten dat er voor alle gasten, waarvan de tent en/of stacaravan is beschadigd door het slechte weer, een alternatief is gevonden en dat deze mensen allemaal in veiligheid zijn. “In totaal gaat het om negen tenten die kleine tot grote schade hebben en twee stacaravans zijn zeer beschadigd, daar is een boom op gevallen.” Niet alleen Noord-Italië is getroffen door zeer slecht weer, ook Kroatië heeft last van veel wind. “Maar tot en toe is er geen schade ondervonden, dat geldt eveneens voor het Gardameer. Ook daar viel helaas harde regen en was veel wind, maar er is gelukkig geen schade.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

FTI zoekt medewerker Service Support en teamleider Service Support - Gesloten

Volgende bericht

Lions Dive & Beach Resort Curaçao zoekt Guest Relations Manager - Gesloten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."