Nieuws

‘Noord/Zuidlijn moet worden doorgetrokken naar Schiphol’

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam moet binnen tien jaar vanaf station Amsterdam-Zuid worden doorgetrokken naar Hoofddorp en Schiphol. De metrolijn, die volgens schattingen minstens 3 miljard euro gaat kosten, gaat vrijwel overal bovengronds rijden, parallel aan de A4, en krijgt een eigen station bij de luchthaven.

Als het aan ProRail, de gemeente Haarlemmermeer waar Schiphol onder valt en vijftien andere gemeenten in de regio, ligt wordt de lijn doorgetrokken. “Wij hebben twee jaar aan dit plan gewerkt en bij het ministerie is de deur voor ons opengegaan”, vertelt NS-topman Roger van Boxtel aan de Volkskrant.

 

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Karin van Grimbergen wint speurtocht tijdens MSC Grandiosa-event

Volgende bericht

Hans Tattersall aangesloten bij TUI at Home

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."