Nieuws

Noorwegen: strengere regels voor niet volledig ingeënte Nederlanders

Deel dit artikel

In Noorwegen gelden vanaf maandag 26 juli strengere regels voor Nederlanders die het land in willen.

Reizigers die volledig zijn gevaccineerd, mogen met hun coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC) naar Noorwegen reizen. Zij hoeven zich dan niet te registreren, te laten testen of in quarantaine.

Wie niet volledig is gevaccineerd, moet zich registreren voor aankomst in Noorwegen en een negatieve PCR-test laten zien. Deze reizigers moeten in quarantaine voor een periode van 10 dagen. Hiervan moeten zij de eerste 3 dagen in een door de Noorse overheid toegewezen hotel doorbrengen. Na een negatieve PCR-test op dag 4 is het in principe mogelijk om de quarantaine in een toepasselijke locatie (hotel of huisje) af te maken.

De nieuwe maatregel geldt voor landen die donkerrood zijn gekleurd op de coronakaart van het Europees gezondheidsinstituut ECDC, de Europese RIVM. Behalve voor Nederland geldt dat ook voor reizigers uit Spanje.

Lees hier het actuele reisadvies van het ministerie van Buitenalndse Zaken voor reizen vanaf 26 juli.

Mag u reizen en bent u volledig gevaccineerd?
• Heeft u langer dan 1 week geleden uw 2e vaccinatie gekregen? Dan geldt u als volledig gevaccineerd.
• Bent u langer dan 3 weken geleden gevaccineerd met het Janssen-vaccin? Dan geldt u als volledig gevaccineerd.
• Ziet Noorwegen u als volledig gevaccineerd? Dan mag u met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC) naar Noorwegen reizen. U hoeft zich dan niet te registreren, te laten testen of in quarantaine.
• Minderjarige kinderen mogen meereizen als de ouders volledig gevaccineerd zijn. Als de minderjarige kinderen niet (volledig) gevaccineerd zijn dan moeten zij binnen 72 uur voor aankomst worden geregistreerd. Minderjarigen boven de 12 jaar moeten een negatieve antigeentest laten zien die niet ouder is dan 24 uur voor aankomst in Noorwegen. Zij zullen na aankomst in Noorwegen worden getest. Niet (volledig) gevaccineerde minderjarigen moeten 10 dagen in quarantaine. Na 3 dagen kan men zich opnieuw laten testen. Als de uitslag negatief is, kan de minderjarige eerder uit quarantaine.

Mag u reizen en bent u niet volledig gevaccineerd?
• Heeft u langer dan 3 weken geleden uw 1e vaccinatie gekregen? Dan geldt u als gedeeltelijk gevaccineerd.
• U moet zich registreren voor aankomst in Noorwegen en een negatieve PCR-test laten zien.
• U moet in quarantaine voor een periode van 10 dagen. Hiervan moet u de eerste 3 dagen in een door de Noorse overheid toegewezen hotel doorbrengen. Na een negatieve PCR-test op dag 4 is het in principe mogelijk om uw quarantaine in een toepasselijke locatie (hotel of huisje) af te maken.
• Minderjarigen hoeven niet in een quarantaine hotel maar kunnen op een toepasselijke locatie (hotel of huisje) de quarantainetijd doorbrengen.
• Kinderen jonger dan 12 hoeven niet getest te worden. (Foto Shutterstock).

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Bulgarije vraagt om negatieve PCR-test, geldt ook voor gevaccineerden

Volgende bericht

333travel verhuist naar Alphen aan den Rijn

Auteur

Theo de Reus

Theo de Reus