Nieuws

Norwegian Cruise Line breekt record met financiële resultaten

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal, dat werd afgesloten op 30 juni 2019. Het bedrijf is trots op het breken van een nieuw record en met de komst van Norwegian Encore in november belooft ook het derde en vierde kwartaal van 2019 een succes te worden.

“De voortdurend robuuste vraag naar onze wereldmerken, samen met ons sterk consumentgerichte aanbod, het aangescherpte omzetbeheer en de optimale marketingstrategie richting gasten, heeft ons in staat gesteld om prijsstijgingen door te blijven voeren. In combinatie met de sterke omzet aan boord heeft dit geleid tot recordresultaten voor het tweede kwartaal”, aldus Frank del Rio (president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd). “De onderliggende grondbeginselen van onze bedrijfsactiviteiten blijven sterk in alle belangrijkste markten en voor 2019 verwachten we nog steeds financiële resultaten van recordhoogte, ondanks de impact van de gewijzigde federale regelgeving die ertoe heeft geleid dat we onze premium vaarten naar Cuba moesten staken.”

Resultaat
Het nettoresultaat (GAAP) kwam uit op $240,2 miljoen of een WPA van $1,11 vergeleken met $226,7 of $1,01 in het voorgaande jaar. Het bedrijf genereerde een gecorrigeerd nettoresultaat van $282,1 miljoen of gecorrigeerde WPA van $1,30 vergeleken met $271,9 miljoen of $1,21 in het voorgaande jaar. De omzet steeg met 9,3% naar $1,7 miljard vergeleken met $1,5 miljard in 2018. Deze stijging wordt met name toegeschreven aan het grotere aantal capaciteitsdagen doordat Norwegian Bliss in 2018 aan de vloot werd toegevoegd, in combinatie met een verhoogd nettorendement dankzij de verplaatsing van Norwegian Joy naar Noord-Amerika, het robuuste uitgaveniveau aan boord van de schepen en de sterke autonome prijsstijgingen in alle kernmarkten. Het brutorendement nam toe met 7,5%. Het nettorendement steeg met 5,8% bij een constante wisselkoers en met 5,0% bij een courante wisselkoers.

Full Speed Ahead 2020
“Dankzij de voortdurend grote vraag, het groeiende enthousiasme omtrent het aanstaande debuut van Norwegian Encore en Seven Seas Splendor, en de vooruitgang rondom onze doelstellingen voor Full Speed Ahead 2020, zal het jaar 2020 weer een mijlpaal worden”, aldus Mark A. Kempa (executive vice president en chief financial officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd). “We blijven ons inzetten om het aandeelhoudersrendement te maximaliseren en zijn van mening dat onze huidige waardering de sterke grondbeginselen van ons bedrijf niet goed weergeeft; daarom zullen we onze strategie voor de allocatie van kapitaal richten op opportunistische terugkoop van aandelen.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thomas Cook opent Cook's Club in hartje Rhodos-stad

Volgende bericht

Consumentenbond teleurgesteld in luchtvaartinspectie omtrent Ryanair

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.